2023. június 3. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Pont nélkül maradtunk a nyitányon

02.02.

Pont nélkül maradtunk a nyitányon

Rögtön az idei első bajnoki mérkőzésünket közvetlen riválisunkkal játszottuk. Akárcsak nálunk, a Budaörs csapatánál is edzőváltás történt a téli szünetben, nálunk Csábi Józsefet Romanek János váltotta, addig a zöld-fehérek még Gabala Krisztiánnal kezdték a felkészülést, ám két héttel a rajt előtt Toldi Gábort nevezték ki vezetőedzőnek. Sajnos a vendégek trénere örülhetett a mérkőzés után.

A télen igazolt Hegedűs Lajos és Busa Bence is helyett kapott Romanek János kezdőcsapatában, még a vendégeknél eltiltás miatt nem léphetett pályára az ex-szolnoki Lengyel Béla. Hatalmas szélben indult útjára a labda, mely az első félidőben a vendégeket támogatta. Az első negyedórában több szabadrúgást is elvégezhettek a vendégek a tizenhatosunk közeléből, s a 14. percben Sajbán Miklós lövése után utat talált magának a labda a hálónkba. A 29. percben akár az egyenlítés összejöhetett volna, azonban Rokszin Ádám szabadrúgását hárította a kapus, majd Sipos visszafejelt labdáját is ki tudta öklözni Tisza elől a hálóőr. Az első játékrész hosszabbításában ismét Rokszin végezhetett el oldalról egy szabadrúgást, melyről középen Busa egy gondolattal lemaradt, azonban Lakatos Csabához szállt tovább a játékszer, azonban védőnk két lépésről a kapu fölé fejelt.

A szünetben egyet cserélt Romanek János, Sipost Tóth László váltotta. A vendégek kezdtek ismét jobban, azonban gólt sem egy pontrúgás, sem egy akció után nem sikerült szerezniük. Az 55. percben kényszerű cserét kellett végrehajtani, ugyanis Rokszin Ádám egy ütközés után rosszul fogott talajt, csuklósérülést szenvedett, helyére a szintén télen igazolt Hleba Tamás állt be. A sérülés utáni szabadrúgást a kapu elé íveltük, azonban Tóth Bencének kissé magas volt, így a kapu mellé csúsztatott. A 60. percben az előbb beállt Hleba kapott sárga lapot, a 69. percben pedig ismét egyenlítési lehetőségünk adódott. A három perccel korábban beállt Tömösvári cselezett befelé a jobb oldalon, majd remekül vette észre és lőtte be a 16-os sarkáról a labdát a védők közé berobbanó Tisza fejére, azonban ami sikerült a DVTK ellen, ezúttal nem, ugyanis a labda centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egy perccel később csapatkapitányunk Kovács Olivér kapott sárga lapot, majd a 72. perctől emberelőnybe kerültünk. Történt, hogy Zsidai, a Budaörs csapatkapitánya szabálytalankodott a térfelünkön Hlebával szemben a síp után elrúgta a labdát, amiért Szilágyi játékvezető sárga lapot adott. Miután az első félidőben is begyűjtött egy ilyen színű lapot, mehetett zuhanyozni. Az emberelőnyt igyekeztünk kihasználni, a 74. percben Tóth László kerül a 16-oson belül helyzetbe, de mielőtt lőhetett volna egy védő elpöcköli előle a labdát. A 85. percben ismét ő a főszereplő, remek labdát kap, kilép két budaörsi védő között a 16-oson belül, azonban szabálytalankodtak vele szemben. Az eset szépséghibája, hogy Szilágyi sporttárs sípja néma maradt, így a jogosnak tűnő büntető elmaradt, ráadásul heves reklamálásért még támadónk kapott sárgát… A hátralévő időben a vendégek kétszer igyekeztek kontrából veszélyeztetni, de a kapunkig sem jutottak, még a 91. percben Lakatos István lábában maradt az egyenlítő találat, miután Tömösvári beadása után a kapus által középre kiöklözött labdát ahelyett, hogy egyből kapura lőtte volna, hosszan vette át és így már tudták blokkolni a próbálkozását. Ezzel az akcióval vége is lett a találkozónak.

Olyan mérkőzésen maradtunk pont nélkül, melyen az ellenfelünk jószerivel egyszer lőtt kapura, még mi a lehetőségeinket nem tudtuk gólra váltani. Ahogy vezetőedzőnk fogalmazott a lefújás után, nem adjuk fel! Vasárnap a Soroksár ellen javíthatunk.

Élő közvetítés