2024. június 20. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Ötgólos győzelem

03.11.

Ötgólos győzelem

Jószerivel már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa a vasárnapi bajnoki mérkőzésen, ugyanis a szünetre háromgólos előnnyel mehettünk. A második játékrész elején gyors gólváltást követően a 65. perctől emberelőnybe is kerültünk, így ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk a Honvéd II. ellen.

Ahogy azt a beharangozóban már említettük, a Vasas II. ellen győztes találatot jegyző Pelles Patrik ezúttal a kispadon foglalt helyet, miután betegség miatt pár edzést kihagyott. Emiatt Dósa Zsombor egy sorral hátrébb kapott lehetőséget a múlt héthez képest, még szélső támadóként Barna Viktor került a kezdőcsapatunkba. Ellenfelünk vereséggel kezdte a szezont, Kurucsai Milán tanítványai Martfűn szenvedtek vereséget.

Az első perctől támadólag léptünk fel a Honvéd fiataljai ellen. Sokat nem is kellett várni az első gólunkra, a 10. percben Antal térölelő indítására Barna Viktor és Kis Koppány startolt, táamdónkat azonban buktatta a 16-oson belül a vendégek védője és a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Annus magabiztosan értékesítette. A 20. percben a télen „hazatért” támadónk akár meg is duplázhatta volna saját, illetve csapatunk góljai számát, ám miután Kalocsánytól kapott labdát átvette teljesen üresen a 16-oson belül, középről, 12 méterről a kapu mellé tekert. Hatalmas lehetőség maradt ki. A következő negyedórában is csak szolnoki lehetőségeket jegyezhettek fel a krónikások. A 25. percben Annus lövését hárítja a kapus, a 28. percben Iván lő mellé, majd a 35. percben ismét Iván labdája téveszt célt. A 41. percben aztán már semmi nem áll az újabb gólunk útjába, Sitku szögletét Szabó Richárd fejeli két lépésről a rövid saroknál a hálóba. Már-már mindenki elkönyvelte, hogy kétgólos előnnyel mehetünk szünetre, azonban a főszereplők másképp gondolták. A ráadás percében. Egy gyors kontratámadás során Barna iramodott meg a saját térfelünkről, majd a kaputól 25 méterre az akciót kisérő Annushoz passzolt, aki 12 méterről két védő között kapura gurította a labdát, ami a kapusé lett volna, azonban Iván Milán remek ütemben érkezett és a menteni igyekvő hálóőr előtt tovább perdítette a labdát a hosszú alsó sarokba.

A szünetben kettőt is cserélt a vendégcsapat és szerkezetet is váltottak a piros-feketék. Ugyan mi kezdtük a második játékrészt, azonban egy perccel később már a hálónkban landolt a labda. Menyhárt „bűvészkedett” a térfelünk közepén, majd Tisza elől elvitte a labdát, Kópist becsapta egy csellel és középről a 16-os vonaláról jobbal a hálóba bombázott. A gól nem kis zavart okozott a játékosainknál, ugyanis az újabb középkezdés után 10 másodperccel már az ellenfél végezhetett el bedobást a térfelünkön. Amilyen gyorsan „szétestünk” olyan gyorsan rendeződünk is, hiszen a 48. percben Iván közeli lövését reflexmozdulattal hárította a kapus, a kipattanót Barna lövésre készíti le Lengyel Bélának, aki középről 22 méterről hatalmas gólt ragaszt a bal felső sarokba. Négy perccel később ismét Iván előtt adódik lehetőség, ám ezúttal is védi lövését Molnár kapus. Az 58. percben Csákinak kell beavatkoznia egy kapunk előtti kavarodás következtében. A 63. percben először cserélünk – egyből hármat is. Lejött a pályáról az egyaránt sárga lappal rendelkező Sitku és Tisza, valamint a fiatal Dósa, helyükre Dudok, Demeter és Kató állt be. Két perccel később ritkán látható jelenetnek lehettek tanúi a nézők. A vendégek gólszerzője az alig beállt Dudok után rúgott, akkor, amikor a labda nem volt megjátszható közelségben, ám előnyszabállyal tovább ment az akciónk, majd fél perccel később, ismét megpróbálta szerelni a védőnket, ezúttal a labda már Dudok előtt volt, de csak a „babát” találta el. A játékvezető ezt már lefújta, és mindkét esetért felmutatta Menyhártnak a sárga lapot, aki így a kiállítás sorsára jutott. Az emberelőnyünk birtokában már nem igazán volt kérdés, hogy ki nyeri a találkozót. A 75. percben ismét Antal indította Barnát egy keresztlabdával, aki betört a 16-oson belülre, majd jobbal 11 méterről két védő között kapura lőtt, a kapus csak beleérni tudott a lövésbe, mely így róla pattant a hosszú alsó sarokba. A gólszerző el is hagyta a pályát, helyére Bakti állt be. Négy perccel később Lengyel Béla is lejött, helyette Fazekas Milán lépett a pályára. A 87. percben Annus beadása után Kató Tamás fejelt két lépésről a hosszú saroknál a hálóba, kialakítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

Nyilván minden sikert a helyén kell kezelni, így ezt is. Fontos három pontot szereztünk egy fiatal, szimpatikus csapat ellen. Győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt. Folytatás vasárnap, amikor is a negyedik helyezett Hódmezővásárhely otthonában lépünk pályára.

Élő közvetítés