2019. július 19. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A Nyírségben nem megy

19.03.24

A Nyírségben nem megy

Szombaton a Sényő vendégeként léptünk pályára. A találkozót fordított előjelekkel várták az érdekeltek, még mi két győztes mérkőzés után a tabella éléről vártuk a kilencven percet, addig a hazaiak egy kilenc(!) mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériát szerettek volna lezárni.

Úgy kezdődött a találkozó, ahogy azt vártuk. A hazaiak abszolút átengedték a területet, elfoglalták helyüket a saját térfelükön. Az egy szem támadójuk sem akarta átlépni a félvonalat abban az esetben, ha nálunk volt a labda. Így hiába járatta a két belső védőnk a labdát, a kombinatív játékra nem sok esély mutatkozott, maradt hát az előre ívelés. Amennyiben megpróbáltuk megbontani a védekezésüket egy-egy kényszerítővel, néha a kapujukhoz közelebb jutottunk. A 17. percben Annus beadásáról Simon maradt le egy „gondolattal”, ám sajnos ez az egyetlen említésre méltó momentum jegyezhető fel részünkről az első játékrészben. A 26. percben Barcsay tört be a 16-oson belülre, majd nyolc méterről éles szögből leadott lövését védte Molnár-Farkas bravúrral a rövid saroknál.

A térfélcserét követően nagyobb iramra kapcsoltunk, dinamikusabban játszottunk. Közel negyed órán át nyomás alatt tartottuk a sényői kaput, azonban bevenni azt nem sikerült. A legközelebb a 69. percben jártunk ehhez, amikor is Annus 16 méteres lövését óriásit mentve tornázta szögletre a hazaiak hálóőre. Sajnos a 71. percben aztán bekövetkezett az, ami ilyenkor szokott. Ismét Barcsay volt az, aki hazaiak jobb oldalán támadásba lendült, majd 14 méterre az alapvonaltól beadásra szánta el magát. A középre lőtt labdát az ötös vonalára bevetődő Kapacina Kevin fejelte a hálóba. Az előnye birtokában minden eszközt bevetett a házigazda, hogy rombolja támadásainkat. Két játszó középpályás pályára küldésével próbálkozott a szakmai stáb, azonban sem Tóth Benjámin, sem Nagy Olivér vezérletével nem sikerült feltörni a sényői védelmet, így vereséggel hagytuk el a játékteret.

Ősszel a Nyírbátor, tavasszal a Sényő vendégeként szenvedtünk vereséget, még szerencse hogy a bajnokságban már nem kell a Nyírségbe utaznunk… Mivel a két riválisunk – az ESMTK és a Jászberény – is legyőzte a soros ellenfelét, így visszacsúsztunk a második helyre, még a harmadikkal szemben egy pont az előnyünk. Folytatás vasárnap a Gyöngyös ellen.

Élő közvetítés