2024. február 23. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Nincs veszítenivalónk

ICS_2187

Nincs veszítenivalónk

Az előző szezonban még „osztálytársak” voltunk mai ellenfelünkkel, a Kisvárda csapatával. Amíg a szabolcsi csapat az első osztályba feljutott, addig mi a harmadosztályba csúsztunk vissza a Merkantil Bank Liga NB II. tavalyi szezonjának a végén. Ezúttal a Magyar Kupában találkozik a két csapat, tét a 64 közé jutás.

Ellenfelünk nem kezdte jól – enyhe kifejezés – szereplését az NB I-ben, ugyanis négy fordulót követően nulla rúgott és tizenegy kapott góllal, nulla megszerzett ponttal az utolsó helyen álltak. Az első két vereség Kondás Elemér állásába került, majd az ötödik fordulótól már Dajka László irányítja a piros-fehéreket. A várdai születésű tréner vezetésével még nem kapott ki tétmérkőzésen az együttes, két győzelem mellett két döntetlen a mérleg. Ezzel a nyolcadik helyre léptek előre. A sok külföldi labdarúgó mellett Vári Barnabás az egyik alapember, aki 2011 és 2015 között 110 bajnoki mérkőzésen lépett pályára szolnoki színekben.

Ami csapatunkat illeti, lépésről lépésre haladunk előre a táblázaton. Jelenleg a második helyen állunk az NB III. Keleti csoportjában. A jelentősen átalakult, megfiatalított csapatunknak nincs veszíteni valója a mai találkozón. Két osztály különbség van az ellenfelünk javára, így nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Ettől függetlenül mikor, ha nem most mutathatják meg labdarúgóink, hogy van bennük potenciál.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

Nem ez lesz az első találkozása a két együttesnek a Magyar Kupában. A 2014-2015-ös kiírásban a negyeddöntőben mértük össze tudásunkat. Az akkor harmadosztályú Kisvárda ellen idegenben sikerült 3-1-re győzni, majd hazai pályán 1-1-es döntetlent értünk el, így mi jutottunk tovább. Érdekesség, hogy azokon a találkozókon pályára lépő játékosok közül csak ketten lehetnek holnap is a pályán, Marcolini Dantes Berucci Lucas és Vári Barnabás. Utóbbi labdarúgó akkor még minket erősített, sőt két góllal járult hozzá, hogy kiejtsük a Kisvárdát.

A találkozó 15.00 órakor kezdődik, a játékvezető Oláh Gábor lesz.

Élő közvetítés