2023. október 1. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Nincs megállás, ismét pályán csapatunk

11.25.

Nincs megállás, ismét pályán csapatunk

A válogatott szünet után egy hét alatt három bajnoki mérkőzést kell játszani a csapatoknak a Merkantil Bank Liga NB II.-ben. Vasárnap Kazincbarcikán az elsőt már letudtuk – pontot szereztünk a borsodi városban – ma pedig a Békéscsaba 1912 Előre együttesét fogadjuk a Tiszaligeti Stadionban.

A vendégek jól kezdték a pontvadászatot, egészen annyira, hogy az első kilenc fordulóban nem találtak legyőzőre. A vezetőedzői poszton azonban mégis történt változás, hiszen a szintén másodosztályú Vasas Schindler Szabolcsot „elcsábította”, így szeptember elején távozott a Viharsarokból. Helyét Preisinger Sándor vette át, aki vereséggel debütált a kispadon, majd a két idegenbeli sikerrel kezdték az októbert. A Csákvár elleni sikerük óta azonban sem gólt, sem pontot nem szereztek a lila-fehérek, de ez legkevésbé sem az új edző hibája. A koronavírus járvány szinte az egész együttest ledöntötte a lábáról. Több találkozójukon ifjúsági labdarúgókkal voltak kénytelenek kiállni, még a november 8-ai, DVSC elleni bajnoki mérkőzésükre el sem utaztak, miután 28 fő is pozitív COVID-19 teszttel rendelkezett. Természetesen előbb-utóbb visszatérnek a játékosok, s a legutóbbi Siófok elleni bajnokin már közel teljes kerettel rendelkeztek.

Ami csapatunkat illeti, ha nem is ilyen mértékben, de bennünket sem kerülnek el a betegségek, sérülések és eltiltások. Jó hír, hogy Novák Csanád és Tóth Benjámin újra játékra kész, azonban Kónya Márk a kiállítása miatt ma nem léphet pályára, így vele együtt „csak” hat hiányzónk lesz. Az eddig gyűjtött 26 pont mellé igyekszünk minél többet szerezni a hátralévő négy mérkőzésen, éppen ezért már ma is szeretnék ezt a számot tovább növelni.

A mérkőzés 13.00 órakor kezdődik, a játékvezető Ducsai József lesz.

Élő közvetítés