2024. március 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Nem tudtunk élni a lehetőséggel

05.11.

Nem tudtunk élni a lehetőséggel

Vasárnap a Merkantil Bank Liga NB II. 36. fordulójában hazai pályán a Dorog együttesét fogadtuk. Esetleges győzelmünkkel, akár pontszámban be is érhettük volna a piros-fekete alakulatot. Az első félidőben mindkét oldalon egy-egy helyzetet kivéve nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, majd a második játékrész elején Sipos Zoltán góljával megszereztük a vezetést. Ezt követően több lehetőségünk is adódott arra, hogy „lezárjuk” a mérkőzést, azonban nem tudtunk újabb gólt szerezni, még a vendégek jószerivel egyetlen kaput eltaláló lövésből egyenlíteni tudtak, így 1-1-es végeredménnyel zárult a találkozó.

A szegedi kiállítások miatt három alapemberünk is hiányzott (Kurdics Levente, Szekszárdi Tamás és Tóth Bence), valamint a nem teljesen egészséges Földi Marcell is csak a kispadon foglalt helyet, amikor is Móri Tamás játékvezető sípjelére elkezdtük a mérkőzést. Az első igazán említésre méltó eseményre a 9. percig kellett várni a közel ezer nézőnek, ekkor Tömösvári beadását Busa az ötösről fejeli a kapu fölé. Az első negyedóra végén akár a vendégek is előnyhöz juthattak volna, de Papp beadását, Tóth Barna az ötös vonaláról senkitől sem zavartatva szembe a kapuval mellé fejelte. A 25. percben Lakatos István elé került a labda, támadónk az átvételt követően 20 méterről lőtt, de a nem túl erős próbálkozás célt tévesztett. A 41. percben Busa lövését blokkolják, majd a bedobás után Kónya is megpróbálja távolról bevenni Mursits kapuját, de a lövését hárítja a kapus.

A második félidőt a vendégek kezdték és rögtön a kapunk elé is kerültek, de az ellentámadás végén Lakatos Istvánt Berkó buktatja a 16-oson belül. A jogosan megítélt büntetőt Sipos Zoltán magabiztosan értékesítette. Az 52. percben Gohér lövése egy vendég védőről szögletre pattan. A pontrúgást Sipos végzi el, remek összjáték után Gohérral, visszakapja a labdát, betör a büntetőterületen belülre, de nem visszagurít, inkább kapura lő, Mursits lábbal hárít. A 61. percben Tömösvári iramodik meg a saját térfelünk közepéről, remek szólója végén nagyszerű ütemben passzol a baloldalon egyedül lévő Tóth Lászlóhoz, aki átveszi a labdát, igazít rajta egyet és a kivetődő Mursits fölött el is lövi azt, sajnos azonban a kapu fölé… Négy perccel később kecsegtető helyről végezhetünk el szabadrúgást, Gohér azonban fölé tekeri a labdát. A 75. percben Lakatos István tornáztatja meg 25 méterről leadott lövésével a vendégek hálóőrét, aki szögletre üti a labdát. A 78. percben aztán a semmiből egyenlít a Dorog. Papp előrevágott labdáját Busa nem tudja megszerezni, Keresztes a félvonalról a 16-osunkhoz ível, a vendégek szélsője átveszi, majd középre emeli a játékszert, ahol érkezik a „cserecsatár” Vígh Ádám és nyolc méterről belsővel jobbal a kapuba vágja a labdát. Az eset után reklamáltunk, hiszen Sipost az ellenfél játékosa még a vendégek térfelén megütötte, és a játékvezető nem állította meg a játékot, annak ellenére sem, hogy labdarúgónk a földön feküdt. A 86. percben ismét Kónya vállalkozik távolról lövésre, sajnos Csörgő Raul előtt is elmegy a labda, pedig… A 94. percben a vendégek előtt is akadna lehetőség, azonban Oldal rosszul vette át a labdát, így a védőink visszazártak és gyenge lövését fogja Hegedűs. A találkozó végén volt némi vita a felek között, a végeredmény: Nagyházi Dávid (Dorog) kiállítva, Tisza Kálmán és Keresztes Krisztián (Dorog) egyaránt sárga lapot kapott.

A megszerzett egy ponttal egy helyet javítottunk a helyezésünkön, sőt a riválisaink közül a Budafokhoz, a Békéscsabához és a Szentlőrinchez közelebb kerültünk, mert ők vereséget szenvedtek. Folytatás vasárnap a szomszédvárban, Tiszakécskén.

Élő közvetítés