2023. május 28. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Szomszédvárak találkozója

05.15.

Szomszédvárak találkozója

Utolsó idegenbeli mérkőzését játssza csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 2021-2022. évi kiírásában. Ma délután a Tiszakécske otthonába lépünk pályára, mely találkozó mindkét csapat szempontjából döntő jelentőséggel bír.

A házigazdák újoncként kezdték a Merkantil Bank idei kiírását és mi más lehetett volna a céljuk mintsem megkapaszkodni a második vonalban. Nem túl fényesen kezdték a pontvadászatot, az első győzelmüket a 14. fordulóban szerezték meg, ekkor már a jelenlegi edző Visinka Ede irányításával. A Csákvár elleni idegenbeli sikerük után egy nagy skalpot is begyűjtöttek, a Vasas ellen, hazai pályán 1-0-ra nyertek, végül 15 pontot szerezve az utolsó helyen töltötték a téli szünetet. Bár a tavaszi első fordulóban vereséggel szenvedtek a Nyíregyházától, a következő tizenegy mérkőzésükből nyolcat (!) megnyertek, kétszer döntetlent játszottak és mindössze egyszer – a Szeged vendégeként – szenvedtek vereséget. Nos, ezzel a sorozattal elkerültek a veszélyzónából, ám a legutóbbi négy mérkőzésüket elveszítették, méghozzá úgy, hogy gólt sem szereztek. Összesen 450 játékperce nem rúgtak gólt kék-sárgák labdarúgói, utoljára a házi gólkirályuk Kalmár Ferenc talált a kapuba. Matematikailag még akár kieshet Tiszakécske, ha nem szereznek pontot az utolsó két fordulóban, de a mai forduló után egy vereséget követően is elérhetik céljukat, amennyiben a mögöttük lévő riválisok botlanak.

Ami csapatunkat illeti az utolsó öt fordulóból mindössze egyszer – Szegeden – szenvedtünk vereséget, ezzel teljesítménnyel az időszakos tabellán az ötödik helyen állunk. Sajnos azonban nem ez alapján dől el, hogy ki búcsúzik a másodosztálytól. Minden esetre megteremtettük magunknak az esélyt – különösen nagy bravúr ez annak tükrében, hogy a 31. forduló után hat pontos hátrányban voltunk – a bennmaradás kivívására. Az előző játéknapon hazai pályán a Dorog ellen értékes pontokat hullajtottunk el – döntetlent játszottunk a piros-feketékkel – de most itt a lehetőség. A Szegeden kiállított játékosok letöltötték eltiltásukat, így Kurdics, Szekszárdi és Tóth Bence is bevethető. Nagyon fontos, hogy hideg fejjel, de megalkuvást nem tűrően lépjünk ma pályára és begyűjtsük a számunkra versenyben maradást jelentő három pontot.

Ez lesz a két csapat hetedik egymás elleni bajnoki mérkőzése. Az eddigi találkozókon két Tiszakécske győzelem, három döntetlen és egy szolnoki siker a mérleg. Ezen kell ma javítanunk bár nem lesz könnyű. 1996. augusztus 25-én 3200 néző előtt mérkőztek meg először egymással a felek, mely találkozón 1-0-ra sikerült legyőznünk a riválisunkat. Ha ma nem is lesznek ennyien, bizonyosan szép számú közönség várható a szomszédvárak csatájára.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Berényi Tamás lesz.

Élő közvetítés