2021. február 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Nagyszerű győzelem a Loki ellen

02.07.

Nagyszerű győzelem a Loki ellen

A Merkantil Bank Liga NB II. 23. fordulójában a listavezető, a bajnoki cím várományosa, a DVSC érkezett a Tiszaligeti Stadionba. A piros-fehérek ellen az első félidőben Rokszin és Tisza találatával kétgólos előnyre tettünk szert, a térfélcsere után a vendégek büntetőből ugyan szépítettek, de egyenlíteniük már nem sikerült, így itthon tartottuk a három pontot.

A szombati találkozón mindkét együttes kénytelen volt nélkülözni házi gólkirályát. A vendégeknél Bárány Donát sérülés miatt, nálunk pedig Novák Csanád eltiltása miatt nem léphetett pályára. A DVSC együttesének erejét jellemzi, hogy még a kispadra is jutott válogatott labdarúgó Varga József személyében. A Dzsuzsák Balázzsal felálló piros-fehérek ellen mindenféle megilletődöttség nélkül kezdett csapatunk, s igyekezett bizonyítani azt, hogy nem véletlenül veretlen október 25-e óta. Az első komoly helyzet a vendég kapu előtt adódott. A 10. percben Gróf rossz átadását Kurdics szerezte meg, majd a 16-os vonaláról leadott lövését hárította a kapus, a kipattanó Rokszin elé került, az ő 14 méteres lövése is elakadt a hálóőrben, majd a labda Szabó Balázs elé került, aki az üres kapu fölé emelt. A 12. percben a 108-szoros magyar válogatott Dzsuzsák végezhetett el jó helyről szabadrúgást, ám Kovács Olivér fejéről a kapu mellé szállt a labda. A 18. percben villantak a vendégek, egy gyors kontra végén Szécsi elől azonban Molnár-Farkas 30 méterre kifutva a kapujából tisztázott. Két perccel később Kónya indította egy hajszálnyival hosszabban Kurdicsot, Gróf pedig „lemásolta” kollégája iménti munkáját. A 25. percben Szécsi tört be védőink mellett a tizenhatoson belülre, azonban lövése elment a kapu előtt. A 26. percben aztán megszereztük a vezetést. Molnár-Farkas indítását visszafejelte a debreceni védő a térfelünk közepére, Szécsitől azonban elpattant a labda, ami Kurdicshoz került. Támadónk a kezdőkörből Rokszinhoz passzolt, aki rávezette Szatmárira a labdát, majd közel húsz méterről lövésre szánta el magát. A labda a debreceni védő lábán pont annyira pattant meg, hogy becsapja Grófot, aki nem tudott hárítani és a játékszer a hálóban landolt. Tíz perccel később pedig megdupláztuk az előnyünket. Szabadrúgás helyett bedobást végezhettünk el a jobb oldalon, a tizenhatos magasságában. Csirmaz labdáját Horgosi elől egy vendég védő csúsztatta középre, érkezett Tisza és 11 méterről kapásból a bal alsó sarokba lőtt. Mivel több említésre való esemény nem történt már ebben a játékrészben, így kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A második félidőre kettőt cserélt Kondás Elemér, a vendégek szakvezetője, valamint szerkezetet is váltottak. Nagyobb fokozatra kapcsolt a Loki, érezhető volt, hogy a kritikus első tíz percben szépíteni akarnak. Az 52. percben Molnár-Farkas véd egy kísérletet, majd egy perccel később Ferenczi lövése a kapufáról pattan ki. Az 54. percben Dzsuzsákot szereli Bárdos, a játékvezető szerint szabálytalanul, s mivel ez a 16-oson belül történt büntetőt ítél. A 11-est Bódi értékesíti. Az 57. percben Haris Attila csúnya belépője szerencsére nem okozott súlyos sérülést, a játékvezető azonban nemcsak a debreceni labdarúgónak, hanem csapatunk vezetőedzőjének is adott sárga lapot. Mivel utóbbinak ez volt a második, így kénytelen volt elhagyni a technikai zónát. A 70. percben Rokszin is besárgult. Hét perccel később ismét Haris volt a főszereplő, 23 méterről, középről leadott erős lövését védi hálóőrünk, a kipattanót pedig félfordulatból a vendégek támadója a kapu mellé helyezi. A 81. percben majdnem lezártuk a mérkőzést. Kónya végezhetett el oldalról, a kaputól 40 méterre egy szabadrúgást. A felívelt labdáját Horgosi fejelte le, Kurdics átvette, majd Haris mellett kapura lőtt, Gróf azonban bravúrral szögletre mentett. A rendes játékidőből hátralévő tíz percben rohamozott ugyan a DVSC, sőt a játékvezető még öt percet is hosszabbított, azonban igazán nagy gólszerzési lehetőség már nem volt. Így amikor Csonka Bence lefújta a találkozót joggal örülhettünk, hiszen egy nagy skalpot sikerült megérdemelten begyűjtenünk.

A győzelmünk ráadásul sporttörténelmi is, hiszen a másodosztályban még nem sikerült legyőznünk piros-fehéreket. Sokáig nem tudunk ülni a babérjainkon, hiszen kedden újabb nagy csapat ellen kell bizonyítanunk. A MOL Magyar Kupában a 16 közé jutásért az Újpest FC ellen hazai pályán lépünk pályára.

Élő közvetítés