2019. május 21. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Nagyarányú és megérdemelt siker

ICS_5314

Nagyarányú és megérdemelt siker

A hétvégén a Debreceni EAC csapatát láttuk vendégül. Ellenkező előjelekkel várta a két csapat az NB III. Keleti csoportjának 9. fordulóját, ugyanis a vendég alakulat 5-1-re ütötte ki a Jászberényt, még mi vereséget szenvedünk az Egér csapatától.

A mérkőzés azonban szolnoki mezőnyfölényt hozott már a legelején. Az első negyed óra alatt, akár Annus, Horgosi vagy Földi is megszerezhette volna a vezetést, de mindannyian tévesztettek a kapu előtt. A 16. percben azonban Földi Marcell olyat tekert 18-ról a kapuba, hogy azt a Tiszaligetben sokáig nem felejtjük el. Ezzel nálunk volt az előny. Egészen a 30. percig kellett várni az első vendég lehetőségre, de nem okozott Molnár-Farkasnak nagy problémát a fejes. A 35. percben szabadrúgáshoz jutottunk. A labda mögé Szabó állt, de a sorfalba küldte a játékszert kétszer is, viszont a harmadik próbálkozás már Annus Árpád elé hullt, aki köszönte szépen és gólt szerzett. Remekül alakult számunkra az összecsapás. Még az is belefért, hogy Annus a 41. percben a kapu mellé fejeljen, ám az már inkább dühítő volt, amikor a félidő végén Tisza Kálmánt a büntető területen belül szabálytalanul választották el a labdától, de nem hogy büntető következett volna, hanem játékosunk „gazdagodott” egy sárgával. Erősen vitatható ítélet volt, fogalmazzunk úgy.

A második játékrészben kiegyenlítettebbé vált a mezőnyjáték, de még mindig csapatunk alakította ki a helyzeteket sokkal nagyobb százalékban. Cserére szánta el magát a vendégcsapat, Nagy helyére Virág érkezett az 52. percben. Hamarosan elkönyvelhettük, hogy ez bizony eredményes csere volt, mivel egy lapos lövéssel szépített Virág Aladár. Sokáig azonban nem reménykedhettek a Debreceniek, mivel Földi passzát Simon Attila juttatta a kapujukba a 64. percben, 3-1-re módosítva az állást. És ha egy üzlet beindul… Simon Attila remek kiugratást kapott, amit egy az egyben meg is oldotta a kirobbanó kapussal szemben, így már 4-1 volt az állás. A 80. percben még Nádházi is kiszolgálta Simont, így 5-1-re módosították az eredményt, ami biztos és megérdemelt sikert jelentett.

Tapadunk az elsőkre és Simon Attila pedig vezeti a góllövőlistát. Következő héten, vasárnap a Jászberénnyel vívunk megyei rangadót, ismét hazai pályán. Biztassuk fiainkat minél többen a helyszínen!

Élő közvetítés