2020. október 21. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Motivált focista

ICS_9476

Motivált focista

Az e heti interjúban Kánya Norberttel beszélgettem, aki a Szolnoki MÁV FC játékosaként és főiskolai hallgatóként is teljesít ebben az esztendőben. Lassan egy év telt el az előző interjúnk óta, lássuk, mire is jutott azóta játékosunk.

Norbikám! Hogy ízlett a játék a hétvégén?

– Ízleni ízlett, de repetát nem kérnék belőle, mivel zsákszámra dolgozta ki a csapat a helyzeteket és mégis pont nélkül jöttünk le a pályáról a mérkőzés végén. Annak örültem persze, hogy játéklehetőséget kaptam, de azért jobb szájízzel mentem volna az öltözőbe, ha legalább pontot szerzünk. Erre minden esélyünk megvolt, de nem ültek az utolsó passzok és megoldások vagy éppen Kemenes fogott ki rajtunk.

Eddig egyébként milyennek érzed a csapat idei produktumát?

– Szerintem kár lenne tagadni, hogy jól szerepelünk, bár volt néhány fájó pontvesztésünk idén is. Idáig le a kalappal a csapat előtt, persze mindig lehet feljebb tekinteni és jobb és jobb játékot megpróbálni játszani amivel talán még több pontot szerezhetünk, de értékelni kell az eddig elvégzett munkát is.

Én is hasonló képen gondolom, de egyet mondj meg nekem, kérlek. Hogy lehet az, hogy a sereghajtók ellen vesztünk pontokat rendszerint?

– Jó kérdés.

Köszi!

– Szerintem a csapatunknak jobban megy a játék, ha a biztos védekezésből, stabil játékból tudjuk játszatni a gyors támadóinkat, ez rendre eredményes szokott lenni. Ha az ellenfél viszont átadja a kezdeményezést, akkor már nehezebb a diót feltörni. Ez többször megviccel minket sajnos.

A tavalyi beszélgetésünkkor még az érettségi vizsga és a jogosítvány megszerzése is ott tornyosult előtted. Hogyan vetted ezeket az akadályokat?

– Hála Istennek sikeresen. Egy hármas osztályzatot leszámítva négyes és ötös jegyekkel abszolváltam az érettségit. Ennek is köszönhetően sikeresen felvételiztem a Neumann János Egyetem Gazdálkodási karára, Szolnokra. A jogsit is megszereztem, de egyenlőre még nincs saját autóm, bár a család autóját nagy örömmel vezetem, ha lehetőségem van rá.

Az idei szezonban mik az elvárások magaddal szemben?

– Természetesen szeretnék minél többet játszani és olyan teljesítményt nyújtani, amivel a csapatomat segíthetem. És nagyon nagy örömmel töltene el, ha tét meccsen is megszerezhetném az első gólom a felnőtt csapatban.

Norbikám, úgy legyen! Sok sikert kívánok a tanulmányaidhoz és a további karrieredhez is! Hajrá Szolnok!

– Köszönöm szépen! Hajrá MÁV!

Mester Ádám

Élő közvetítés