2020. november 28. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Mikor, ha nem most?

09.13.

Mikor, ha nem most?

Válogatott szünet után a 8. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II. küzdelemsorozata. Mai ellenfelünk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, mely együttest még mindig mumusunknak mondhatjuk, reményeink szerint már csak este 19 óráig.

A szegedi csapat eddig várakozáson alul teljesít az idei szezonban. Az első hét játéknap után öt ponttal a tabella 18. helyén, kieső helyen áll. Májusban nevezték ki, dr. Dobos Barnát a Tisza-parti csapat vezetőedzőjének. A szakember két csapattal is (Dunaújváros, ZTE) másodosztályból feljutott az élvonalba. A keretük biztatóan alakult a nyáron, több minőségi játékost is sikerült leigazolniuk. Ennek ellenére az első győzelmüket a hetedik fordulóban aratták. A Csákvárral idegenben, még a Szentlőrinc ellen hazai pályán játszottak döntetlent, még a Békéscsaba, Haladás, Budaörs, DVSC ellen pont nélkül maradtak. Minden esetre nagy a fogadkozás ellenfelünknél, hogy a Siófok ellen aratott győzelemmel elindulnak felfelé a tabellán.

Ami minket illet, várakozás feletti – de nem érdemtelen – eddigi szereplésünk. A hét bajnoki közül, csak a jelenlegi éllovas DVSC ellen szenvedtünk vereséget. A négy győzelem mellé, két döntetlen is párosult, így tizennégy ponttal a második helyen állunk. Eltiltás miatt csak kapusedzőnk Ulvicki Attila marad távol, azonban sérülés miatt Vólent Roland játékára továbbra sem számíthatunk.

Mikor, ha nem most? – talán ez a mondat is elhangozhat ma az öltözőnkben. Remek szériában vagyunk, s itt a lehetőség, hogy végre legyőzzük mai riválisunkat. S miért végre? Azért mert 2012.09.29-e óta nem sikerült ellenük begyűjtenünk a három pontot, 11 mérkőzésen négy döntetlen mellett hétszer mi hagytuk el vesztesen a játékteret. Az utolsó szolnoki győztes csapatból Rokszin Ádám és Tisza Kálmán ma is pályára léphet.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Gaál Ákos lesz.

Élő közvetítés