2020. november 28. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Megszakadt sorozatok

11.02.

Megszakadt sorozatok

Vasárnap a Dorog együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. Habár kétszer is vezetést szereztek a vendégek, a találkozó végén mi örülhettünk, nekünk szakadt meg a negatív sorozatunk.

Mindkét együttes három-három vereséggel a háta mögött várta a mérkőzést. Csábi József három helyen változtatott a Soroksár elleni kezdőcsapaton, így a kezdőként lépett pályára Szabó Balázs, Tajti Balázs és Tamás László is.  Hiába mi kezdtünk jobban, sajnos az első helyzetét gólra váltotta a vendégcsapat. A 16. percben Tajti még az ellenfél térfelén rosszul passzolt, s a labdaszerzésből vezethet kontratámadást a Dorog. Vígh adott remek labdát Csillagnak, s a vendégek középpályása 17 méterről a kifutó Molnár-Tamás fölött a kapuba tekerte a játékszert.  Sokáig azonban nem örülhettek az előnynek, hiszen a 24. percben 11-esből egyenlítettünk.  Kurdics szabadrúgása után Novák Csanádot Ryashko lerántotta a 16-oson belül, így jogosan járt a büntető, melyet a sértett magabiztosan értékesített. Három perccel később Kurdics került ziccerbe, Murstis azonban védeni tudott, majd a kipattanóra érkező Tajti gurítását bravúrral szögletre hárította a hálóőr. Több gól már nem esett a játékrészben, így maradt a döntetlen.

A térfélcserét követően a Dorog lépett fel kezdeményezőbben, s ennek az 50. percben meg is lett az eredménye. Egy bal oldali beadás után röviden szabadítunk fel, a labda Tóth Barnabás elé kerül, aki 16 méterről, kapásból óriási gólt szerzett. Kettős cserével igyekezett „belenyúlni” a csapatába a vezetőedzőnk, és mint kiderült, sikerült is. Rokszin és Csirmaz beállításával új lendületet kapott az addig játékunk. Az 59. percben Rokszin végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalvonal mellől, a 16-os magasságából. A középre lőtt labdára pedig Bárdos remek ütemben érkezett, s fejelt a dorogi kapuba. Az egyenlítő gólt követően nagy energiát mozgósítottunk a győzelem megszerzéséért. Több ígéretes helyzetünk is volt, ami 80. percben értett góllá. Ismét Rokszin végezhetett el szabadrúgást, mely után a remekül belőtt labdájára Kónya robbant be, s fejelte azt védhetetlenül a hálóba. Sikerült tehát a fordítás. Sőt akár tovább is növelhettük volna a különbséget, de Novák passza után Tisza a kapu fölé lőtt a 91. percben. A 93. percben – mint egy perccel később kiderült – a győztes találatot szerző Kónyát a játékvezető második sárga lappal kiállította. A felívelt szabadrúgást, azonban Molnár-Farkas könnyedén hárította, majd Pillók Ádám lefújta a mérkőzést.

Sikerült tehát a Dorog együttesét 23 év után legyőznünk, s ezzel a három ponttal egy helyet előrébb léptünk a tabellán. A 10. helyről várhatjuk a folytatást, melyre sokat nem kell várni, hiszen szerdán Nyíregyházán  már ismét bajnoki pontokért lépünk pályára.

Élő közvetítés