2024. június 20. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Megérdemelt továbbjutás

08.06.

Megérdemelt továbbjutás

A hétvégén nem bajnoki pontokért, hanem a MOL Magyar Kupában lépett pályára csapatunk. A sorozat első fordulójában a Szegedi VSE vendégeként magabiztos játékkal, négygólos győzelemmel jutottunk tovább.

A MOL Magyar Kupa idei kiírásában 166 csapat került a főtáblára. Ezek közül 30 csapat – a 2023/2024. évi NB I. és NB II. osztályú csapatok – csak a 3. fordulóban kapcsolódik be a sorozatba. Számunkra az a Szegedi VSE együttese lett az ellenfelünk, mely csapat tavaly a 3. fordulóban búcsúzott a kupától – az akkor még másodosztályú Békéscsaba ejtette ki őket. A Csongrád-Csanád megyei I. osztályban a 2022-2023-as szezonban a második helyen végzett a szegedi alakulat, ráadásul 100 rúgott szerepelt a nevük mellett. A tavalyi házi gólkirályuk Amariutei Sorin-Ionut (43 góllal) ezúttal nem lépett pályára, viszont ott volt a kezdőcsapatban Beretka Péter és Kelemen Viktor is, akik összesen 24 találatot jegyeztek az előző szezonban.

Vezetőedzőnk döntése értelmében ezúttal fiatal csapat futott ki a pályára, ugyanis négy húsz év alatti – Kató Tamás (16 éves) aki először lépett pályára kezdőként a felnőttek között, Dósa Zsombor (17), Pinto Mario (17) és Pelles Patrik (18) – játékos kapott lehetőséget kezdőként. Mellettük a nyáron „hazatért” Dobler Szabolcs (20) sem sokkal idősebb, így valóban helytálló a bekezdés első mondata. A kezdőcsapatunk átlagéletkora 21,27 év volt, ami az elmúlt évtizedek legalacsonyabb értéke tétmérkőzésen.

Szakadó esőben indítottuk útjára a labdát Barta Tibor játékvezető sípszavára. Majd megérkezett a villámlás és vele együtt a mennydörgés, de a spori engedte a viharban is játszani a csapatokat. Az első negyedórában egy Kató lesgólt és egy hazai szögletet jegyezhettek fel a krónikások. A vihar csendesedése után a 17. percben Mezei Olivér szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki, majd három perccel később Pelles közeli gólba tartó lövését egy hazai védő blokkolja. A 23. percben Busa előtt adódik gólszerzési lehetőség, azonban támadónk lövését ekkor még hárítja a kapus. Tíz perccel később azonban már támadónk „nyert”. Pinto futott el a bal oldalon, majd tört be a 16-oson belülre, ahol nem sikerült őt szerelni, így éles szögből kapura lőtt. A lövést hárította Czirják, azonban a kipattanó Busa elé került, aki igazítás után 5 méterről a hálóba lőtt. A szünetig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk.

A félidőben kettőt is cseréltünk Doblert (sérülés miatt) Sitku, még Katót Barna váltotta. A cserejátékosok közreműködésével aztán négy perc alatt el is dőlt a továbbjutás kérdése. A 47. percben Sitku jobb oldali beadása Ivánt találja meg, s ő közelről fejjel nem hibázik, a hálóba fejeli a labdát. Két perccel később, saját térfelünkön történt labdaszerzés után Barna keresztebe lövi a labdát, Busa átlépi, így a hosszún üresen érkező Pelles elé kerül a játékszer, aki 16 méterről a kifutó kapus mellett gurít a kapuba. A hazaiak számára az 53. percben volt még esélyük arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe, de Kelemen ollózását védi Csáki. Az 59. percben újabb cseréket hajtunk végre két gólszerzőnk is elhagyja a pályát, Busa helyett Bakti, még Pelles helyett Demeter folytatta. A mérkőzés utolsó fél órája nem sok izgalmat hozott. Jobbára a hazaiak térfelén volt a labda, szórványos ellentámadásaik nem igazán jelentettek veszélyt. Ha viszont „kinyíltak” akkor nekünk adódott lehetőség a gyors kontrára. A 74. percben egy ilyen akcióból született meg a negyedik találatunk. Tisza labdaszerzése után Ivánhoz passzolt, aki Dósához továbbított, s a fiatal játékosunk 10 méterről higgadtan helyez az alsó sarokba. A mérkőzés hajrájában még Bakti tornáztatja meg Czirjákot, de a hálóőr hárítani tudott.

Összeségében a körülményekhez képest jó színvonalú mérkőzésen, helyenként jó játékkal, magabiztos győzelemmel megérdemelten jutottunk tovább. A 2. fordulót augusztus utolsó hétvégéjén rendezik, hogy ki ellen lépünk pályára az majd sorsolás után dől el.

Élő közvetítés