2023. október 1. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Döntetlen a Martfű ellen

08.04.

Döntetlen a Martfű ellen

Hétközi fordulót rendeztek az NB III. Dél-Keleti csoportjában. Szerdán a megyei rivális, Martfű együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. A több mint ezer néző előtt megrendezett találkozó elején a vendégek szereztek vezetést, melyet a mérkőzés hajrájában sikerült kiegyenlítenünk, így pontosztozkodással ért véget a rangadó.

Legutóbb 1967. szeptember 10-én rendeztek Szolnoki MÁV – Martfű bajnoki mérkőzést, azaz több mint fél évszázad után találkozott ismét tétmérkőzésen a két csapat. Akkor a vendégek sikerével ért véget a bajnoki.

Horváth Csaba vezetőedzőnk egy helyen változtatott az előző fordulóban szerepelt kezdőcsapaton, Tisza Kálmán elfoglalta helyét a középpálya tengelyében. Csapatunk kapitányának kedden gyereke született – melyhez ezúton is gratulálunk és jó egészséget kívánunk az egész családnak – így már kétgyermekes apukaként lépett pályára. A martfűi stáb ellenben több helyen is változtatott a szombati, Füzesgyarmat elleni kezdőcsapaton és a 8. percben éppen az egyik új ember, Pintér Viktor góljával a vezetést is megszerezték. Pinto Mario veszített labdát a kezdőkör magasságában, a labda Kriska elé pattant, aki még a térfelünk közepén Pintérhez passzolt. A martfűi játékos pedig labdavezetés után tizenhét méterről a védőink között, laposan a bal alsó sarokba lőtt.

A bekapott gól után továbbra is támadásban maradtunk, igyekeztünk nyomást gyakorolni a vendégekre, melynek soraiban négy Szolnokon nevelkedett labdarúgó is szerepelt. A 19. percben egy oldalszabadrúgás után mégis Csáki bravúrja kellett ahhoz, hogy ne növelje előnyét a vendégegyüttes. Három perccel később Lengyel Béla teker szabadrúgásból a martfűi kapu elé, azonban a Tisza csúsztatásáról a hosszú oldalon Szabó Richárd egy lépéssel lemarad. A következő percekben még egy Pelles kapura lövését, egy Kópis szólót – mely szöglettel zárult, valamint egy Pinto nagyszerű mentést jegyezhettünk fel. A 36. percben még Szabó Richárd fejesét védi Ladányi, s ezzel az említésre méltó momentumok véget is értek az első félidőben.

A szünetben egyik szakvezető sem változtatott. A térfélcsere után is többet birtokoltuk a labdát, szinte csak a vendégek térfelén folyt a játék. A 48. percben Lengyel közeli perdítését védi Ladányi bravúrral. A meddő mezőnyfölényünket kompenzálandó az 56. percben hármat is cserlének a martfűiek, még nálunk a 60. percben történik meg az első változtatás, Pintót Dósa váltja. Két perccel később Iván lő kapura, azonban a megpattanó labda az alapvonalon hagyja el a játékteret. Negyedórával később újabb csere, Sitku helyett Dobler Szabolcs lép pályára. Ezúttal azonban már szerkezetet is váltunk, átálltunk a kétcsatáros játékra.  A 79. percben Kópis lő távolról a kapu fölé, még a 81. percben Iván Milán hagyja ki a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét. Kópis beadását Busa elől Ladányi kiöklözi, a labda Iván elé került, támadónk pedig az átvétel után tíz méterről az üres kapu fölé lő. Az akció után újabb csere, Kató Tamás személyében egy újabb fiatal sajátnevelésű labdarúgó lép pályára. A 16 éves támadó nem volt megilletődve élete első felnőtt bajnokiján. A 87. percben aztán góllá érett a mezőnyfölényünk. Lengyel adott „forintos” labdát, a tizenhatoson belül üres területre befutó Busának, aki éles szögből az ötös sarkáról a becsúszó Kardos lábai között lőtte ki a hosszú alsó sarkot. A középkezdés után Dobler és Szabó Tamás fejelt össze, a martfűi játékos nem tudta folytatni a játékot, így a hátralévő percekben emberelőnybe kerültünk. Az eredmény azonban már nem változott, így 1-1-es döntetlennel zárult a megyei rangadó.

Két forduló után egy pont szerepel a nevünk mellett, jelenleg a tabella 12. helyén állunk. Hétvégén nem rendeznek fordulót az NB III.-ban, azonban nem maradunk mérkőzés nélkül. A MOL Magyar Kupa 1. fordulójában a Szegedi VSE otthonában lépünk pályára. A találkozó szombaton 16.30 órakor kezdődik.

Élő közvetítés