2024. május 27. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Már nem csak rajtunk múlik

25

Már nem csak rajtunk múlik

Ma rendezik a Merkantil Bank Liga NB II 2017-2018.évi utolsó fordulóját. A feljutás kérdése eldőlt, az MTK bajnokként, a Kisvárda másodikként lép eggyel feljebb. Három csapat esik ki, egy hely már hetekkel ezelőtt eldőlt – a 20. Sopron már biztosan búcsúzik. A fennmaradó két hely elkerüléséért négy csapat küzd, melyek közül legkedvezőtlenebb pozícióban mi vagyunk.

A Nyíregyháza együttesét fogadjuk, mely igyekszik minél előbb végezni a tabellán, azaz szeretne a negyedik helyet megcsípni. Ehhez valószínűleg ma is meg kell szerezniük a három pontot, mivel riválisuk a Budaörs a már biztosan bennmaradó Budafok vendégeként lép pályára. Ellenfelünknél az elmúlt hetekben több változás is történt, mind a szakmai stábot, mind a klub vezetését illetően. Harminc négy fordulón keresztül Lucsánszky Tamás volt a vezetőedző, őt Bozsik József – az Aranycsapat-fedezet unokája, a korábbi szövetségi kapitány Bozsik Péter fia – váltotta a kispadon. Az új trénernek ez lesz a negyedik mérkőzése, eddig egy győzelem és két vereség a mérlege.

Ami minket illet. Olasz Dénes letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását, így ő bevethető. Hiányozni fog viszont a legutóbbi bajnokin megsérült Jasarevic Mahir és Tóth László. Ugyancsak maródi a kapus Hrabina Alex, a védelemből Magyar Bence és Papp Szilárd, még a középpályáról Földi Marcell és Pintér Norbert. Nem a legjobb előjelekkel várjuk tehát a kezdő sípszót. Minden esetre ahhoz, hogy elkerüljük a kiesést első lépésként meg kell ma szereznünk tavaszi negyedik győzelmünket. Azonban még ez is kevés lehet a boldogsághoz, ugyanis riválisaink két-két (Szeged 2011, ZTE), illetve három ponttal (Siófok) többet gyűjtöttek a harminchét fordulóban. Tehát másik három találkozóból – Csákvár-Szeged 2011; ZTE-Mosonmagyaróvár; Siófok-MTK – kettőn olyan eredménynek kell születnie, ami kedvező számunkra.

A találkozó 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Böcskei Balázs lesz.

Élő közvetítés