2023. május 28. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Már csak matematikai esély maradt

IMG_0164

Már csak matematikai esély maradt

Amire a 16. forduló után, azaz a Gyirmót elleni hazai pályán elért sikerünket követően kevesen gondoltak bekövetkezhet. Nevezetesen, hogy 22 év után újból harmadosztályú lesz csapatunk.

A Merkantil Bank Liga NB II. utolsó előtti fordulójában a Budaörs vendégeként léptünk pályára. Egészen a hatodik percig volt döntetlen a találkozó. Ekkor egy jobb oldali beadás után Csonka Bence játékvezető mindenki meglepetésére 11-est ítélt a hazai csapatnak. A büntetőt Czvitkovics Péter magabiztosan értékesítette. A bekapott gól érezhetően megfogta csapatunkat, ugyanis jószerivel az első negyedóra végéig ki sem találtunk a térfelünkről. A 16. percben Angyal lövése jelezte, hogy mi is a pályán vagyunk. A félidő derekán Jasarevic Mahir iramodott meg a baloldalon, ám a hazai csapat védője lerántotta. Az esetnél lapot sem kapott a budaörsi játékos, pedig támadónk a kapusra vihette volna rá a labdát… A 36. perc izgalmasra sikeredett, előbb Hrabina óriási bravúrral védte Lengyel Béla közeli fejesét, majd a kontratámadásból Tóth László vihette a labdát a budaörsi kapura, azonban védője őrizetében, kissé kisodródva leadott lövését védte hazaiak hálóőre. A szünet előtt még egy említésre méltó eseményt jegyezhetnek a krónikák, ugyanis Tóth László helyett Csirmaz István lépett pályára, miután házi gólkirályunk megsérült.

A szünet után sem sokat változott a játék képe. Próbálkoztunk ugyan akciókat vezetni, ám mivel nem volt átütő erő a támadásainkba, így igazán veszélyes szituáció nem alakult ki ellenfelünk kapuja előtt. Sőt a 63. percben ismét Hrabina Alex védésének köszönhetően nem lett nagyobb a hátrány. Az utolsó negyedórában előbb Angyal fejese szállt a kapu fölé, majd Kánya (a megsérült Jasarevicet váltotta) próbálkozását védte a kapus. A legnagyobb lehetőség az egyenlítésre a 88. percben adódott. Kánya jobb oldali beadására Csirmaz érkezett, lövése azonban 12 méterről leadott lövése azonban a kapufán csattant. A hátralévő időben említésre méltó esemény már nem történt, így maradt az 1-0 a Budaörs javára.

Mivel riválisaink közül a ZTE és a Csákvár együttese legyőzte ellenfelét, a Siófok pedig döntetlent játszott a kiesés elől menekülő Szeged 2011 csapatával, így az utolsó fordulót a 19. helyről várhatjuk, úgy hogy két pont a hátrányunk a még bennmaradást jelentő 17. helyen álló ZTE-vel szemben. Ahhoz hogy megőrizzük másodosztályú tagságunkat – azon kívül, hogy nekünk győzni kell a Nyíregyháza ellen – legalább két találkozón kell számunkra kedvező eredménynek születnie.

Élő közvetítés