2019. december 10. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Az utolsó szalmaszál

ICS_9305

Az utolsó szalmaszál

Igaz ugyan, hogy ezen kívül még egy forduló hátra van a Merkantil Bank Liga NB II. 2017-2018-as szezonjából, azonban számunkra ma csak a győzelem jelenthet reális esélyt arra, hogy kivívjuk a bennmaradást. Nem könnyű a feladat, ugyanis a négy mérkőzés óta veretlen, a tabella negyedik helyén álló Budaörs vendégeként lépünk pályára.

A Bognár György által irányított zöld-fekete csapat remek tavaszt produkál. Az idén lejátszott 15 mérkőzésükből kétszer szenvedtek mindössze vereséget. Mindkét alkalommal idegenben (MTK, Siófok), azaz „hazai” pályán veretlenek. Az idézőjel nem véletlen, ugyanis a budaörsi stadionban építkezési munkák zajlanak, ezért Tatabányán fogadják ellenfeleiket. Két játékosuk is a az NB II góllövőlistájának élbolyában található, Sajbán Máté 14 találattal a negyedik, Czvitkovics Péter 13-al az ötödik helyen áll. Utóbbi szabadrúgásból lőtt góljával, az ősszel mindhárom pontot elvitte a Budaörs a Tiszaligetből.

Ami csapatunkat illeti jelen pillanatban 18 bevethető labdarúgó áll a szakmai stáb rendelkezésére. Olasz Dénes eltiltás miatt, még Földi Marcell, Katona György, Magyar Bence, Papp Szilárd, Pintér Norbert és Tóth Balázs sérülés miatt nem léphet ma pályára. Jó hír, hogy Csirmaz István újra bevethető. Esetleges győzelmünkkel biztosan elkerülünk a kieső helyről, ugyanis riválisaink egymás ellen játszanak (Szeged 2011 – BFC Siófok). Döntetlen és vereség esetén azonban már nem a mi kezünkben lenne a sorsunk, ugyanis akkor már pozíciónk nagyban függ a többi mérkőzés eredményétől is.

A találkozó 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Csonka Bence lesz.

Élő közvetítés