2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Magabiztosan hoztuk a kötelezőt

IMG_0514

Magabiztosan hoztuk a kötelezőt

Az NB III. Keleti csoport hatodik játéknapján a sereghajtó Gyöngyös otthonában léptünk pályára.  A találkozó előtt a papírforma alapján mi voltunk az esélyesek, s ezt végül igazoltuk is.

 A legutóbbi találkozót eltiltás miatt kihagyó Papp Szilárd és Szabó Richárd elfoglalta helyét a hátvédsorban, még a múlt héten belső védőt játszó Németh Ádám a védelem jobb szélére került. A 10. percig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, ekkor Kun László lövése alig ment mellé. A 14. percben Molnár-Farkas Tamás mutatott be egy bravúrt Pilinyi lövése után. A 23. percben aztán megszületett a találkozó első gólja. Tisza jobb oldali beadását középen Annus továbbította Simon Attila elé, aki okosan gurított a kapu alsó sarkába. A 33. percben Annus Árpád fejese alig tévesztett célt. A támadásaink a 39. percben értek góllá. Az ellenfél 16-osa előtt egy visszatámadást követően szereztünk labdát, Laczkó remek ütemben ugratta ki Annust, aki önzetlenül az üresen álló Simon Attilához passzolt, s a támadónk nem hibázta el a ziccert. Arról hogy teljesen megnyugtató legyen az előnyünk az addig két gólpasszt jegyző Annus Árpád gondoskodott. A 44. percben Laczkó ugratta ki a védők mögé remek ütemben belépő társát, s bár a kapus még ütközött labdarúgónkkal, végül Annus csak a hálóba juttatta a játékszert. A szünetre így háromgólos előny birtokában vonulhattunk az öltözőbe.

A térfélcserét követően szerkezetet váltott a hazai csapat, s három perccel később már hálónkba is jutott a labda… más kérdés, hogy les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. A 49. percben aztán végképp eldőlt a három pont sorsa. Szabó Richárd tört előre a baloldalon, majd jó ütemben passzolt Kun Lászlóhoz, aki a szólója végén a kapus mellett a gurított a hálóba. A negyedik gól után a hazaiak nagyjából beletörődtek a vereségbe, még a mi támadásainkban nem volt elég átütő erő. A 79. percben védelmi megingásunkat kihasználta a Gyöngyös, a csereként beállt Laurinyecz szépített. Már a hosszabbításban jártunk, amikor Földi Marcell távoli lövésébe az egyik hazai játékos a 16-oson belül kézzel ért bele, a játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Simon Attila magabiztosan értékesítette, így 5-1-es győzelmet arattunk.

Ezzel a három ponttal, valamint a riválisaink eredményei miatt a harmadik helyről várhatjuk a következő fordulót. Vasárnap az 5. helyen álló Füzesgyarmat együttesét fogadjuk a Tiszaligetben.

Élő közvetítés