2024. június 20. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Kezdődik a szezon

03.03.

Kezdődik a szezon

Vasárnap délelőtt az Illovszky Rudolf Stadionban számunkra is elkezdődik a tavaszi szezon. A Vasas II. vendégeként közel száz nap után lépünk pályára ismét bajnoki pontokért, ráadásul az NB III. Dél-Keleti csoportjában öt mérkőzés óta tartó veretlenségi szériánkat folytathatjuk.

Kilencvennyolc nap után újra bajnoki mérkőzésen bizonyíthat csapatunk. Rég volt ilyen hosszú szünet a bajnokságban, melyhez képest rövidebb lesz maga a versenyidőszak, hiszen az első és utolsó tavaszi bajnoki mérkőzésünk között nyolcvannégy nap telik csak el… Alaposan felkészülhettek tehát az együttesek a folytatásra a szünetben. Ez kinek, hogy sikerült, hamarosan kiderül.

A csapatunk számára nem volt unalmas a szünet, hiszen január 10. óta majdnem minden nap tartott edzést Horváth Csaba vezetőedző. Ezen időszak alatt hét mérkőzésen léptünk pályára melyeken öt győzelem mellett kétszer döntetlent játszottunk. Ahogy a szakmai munka első számú irányítója fogalmazott:
Mindent elvégeztünk, ami be volt tervezve, de nagyon hosszú volt ez az időszak. Kissé bele is fásultunk, így mindenki nagyon várja már az éles mérkőzéseket.

Ami a célkitűzést illeti: a mezőny első felében szeretnénk végezni. Jelen pillanatban ugyanannyi ponttal állunk a tabella nyolcadik helyén, mint a hetedik helyezett BKV Előre. Az éllovas Békéscsaba huszonkét ponttal vezet előttünk, de a dobogó alsó fokán álló Körösladány is tizenkét egységgel gyűjtött többet nálunk az elmúlt időszakban, így az érmes helyek távol vannak. Azonban egy remek tavaszi hadjárattal a negyedik-ötödik hely „elcsíphető”, hiszen ahhoz képest már csak hat, illetve négy pont a lemaradás. Reméljük a „visszapillantó tükröt” nem kell majd használnunk az előttünk álló időszakban, hiszen a biztosan kieső helyen álló együttes (Kecskeméti TE II.) tíz pontra van tőlünk, ugyanakkor a búcsúzás szempontjából még veszélyeztetett 13. helyen álló Füzesgyarmattal szemben is hét pont az előnyünk.

Nagy mozgás az elmúlt évekhez képest nem volt a játékoskeretünkben. Ahogy azt korábban már megírtuk, két játékos távozott és kettő érkezett, akik – Annus Árpád és Antal Gábor – szinte biztosan ott lesznek a mai kezdőcsapatban. Hiányzók is lesznek, hiszen az utolsó őszi mérkőzésünkön, a Martfű elleni vármegyei derbin Dr. Kardos Norbertet második sárga lapja után a játékvezető kiállította, így az egy mérkőzésre szóló eltiltását tölti most le, még a Körösladány ellen térdsérülést szenvedett Pinto Mario rehabilitációja jó ütemben halad, de játékára talán csak a szezon utolsó harmadában számíthat a stáb.

A Vasas II. elleni mérkőzés holnap 11 órakor kezdődik, a játékvezető Takács Ákos lesz.

Élő közvetítés