2024. június 20. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Döntetlen a főpróbán

02.26.

Döntetlen a főpróbán

Vasárnap a szintén harmadosztályú Karcag csapatát láttuk vendégül a Tiszaligeti Stadionban. A kissé paprikás hangulatú mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

Hamarosan véget ér a labdarúgók egyik rémálma, a hosszú – jelen esetben hét hetes – felkészülési időszak. Március első vasárnapján már bajnoki pontokért lép pályára már végre a harmadosztály hatvannégy csapata is, így a tegnapi mérkőzést mindkét együttes főpróbának tekintette. A vármegyei ellenfelünk, az NB III. Észak-Keleti csoportjának 9. helyéről, még mi a Dél-Keleti csoport 8. helyéről várjuk a folytatást.

A találkozó első akciójából a második percben sikerült megszereznünk a vezetést. A télen „hazatért” Annus vette át a kapunak háttal a labdát, majd lefordult őrzőjéről és jó tizenhat méterről kilőtte a felső sarkot. A gól után is támadásban maradtunk, igyekeztünk már az ellenfél térfelén labdát szerezni. Kicsit talán jobban is sietettük a kelleténél a támadásainkat, és egy-két alkalommal olyan helyen vesztettünk labdát, ahol nem szabad. A 20. percben is ez történt, a vendégek csatára Erdei iramodott meg a kapunk felé, kicsit ugyan hosszan szöktette magát, azonban a kivetődő Csákiról visszapattant elé a labda, és az üres kapuba gurított. A játékrész vége felé több kemény belépő borzolta a kedélyeket, ami már a durvaság határát súrolta.

A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, s akárcsak az első félidőben, úgy ezúttal is a vendég kapuja előtt alakult ki először helyzet. A folytatásban a Karcag is veszélyeztetett, kétszer is Csáki védése mentette meg csapatunkat a góltól. Összeségében igazságos döntetlennel ért véget az összecsapás. A hétvégén már mindkét csapatra éles helyzet vár.

Szolnoki MÁV FC – Karcagi SE 1-1 (1-1)

Szolnok: Csáki – Sitku (Szabó Zs., 67.), Kópis, Szabó R., Antal (Dudok, 78.) – Lengyel (Demeter 73.), Tisza, Pelles – Dósa (Kató, 67.), Annus (Bakti, 78.), Iván (Barna, 73.). Vezetőedző: Horváth Csaba.

Gólszerző: Annus (2.), Erdei (20.)

Élő közvetítés