2024. június 20. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Győzelem Angyalföldön

03.04.

Győzelem Angyalföldön

A vasárnapi matinén – igazi szurkolóbarát időpontban – a Vasas FC II. csapata ellen léptünk pályára. Az első félidő közepén megszerzett előnyünket megőriztük a mérkőzés végéig, így három ponttal a zsebben távoztunk a piros-kékek otthonából.

Már megszokhattuk, hogy az NB III.-ban szereplő tartalékcsapatok délelőtt rendezik meg a hazai bajnoki mérkőzéseiket, így a Vasas FC II. elleni találkozó is 11 órakor kezdődött. Horváth Csaba vezetőedző az őszi csapat két alapemberére nem számíthatott, Dr. Kardos Norbert eltiltása miatt, még Pinto Mario térdsérülése miatt hiányzott. Ott volt viszont a kezdőcsapatban a télen igazolt két régi-új játékosunk Annus Árpád és Antal Gábor.

A találkozó előtt három ponttal és két hellyel előztük meg a riválisunkat. A piros-kékeknél egy „visszajátszó” volt a kezdőben, ő is az NB II.-ben begyűjtött eltiltása okán. A mérkőzés első húsz percében bár jó iramban telt, igazán veszélyes szituáció egyik kapu előtt sem alakult ki.  A 19. percben Annus lőtt fölé, majd egy perccel később Csáki bravúrral őrizte meg kapunkat a góltól egy oldalszabadrúgást követő fejes után. A 23. percben Hinora ollózott alig a kapunk mellé, majd öt perccel később Pelles lábában maradt gól, miután 18 méterről, középről a kapu mellé lőtt. A 35. percben azonban már nem hibázott fiatal középpályásunk. A hazai térfélen szereztünk labdát, majd szép összjáték után Lengyel Béla adott középre. A beadást Annus átlépte, mögötte a védőket megelőzve Pelles Patrik érkezett és a hálóba továbbította a játékszert. A szünetig még egy-egy lehetőséget jegyezhettek fel a krónikások.

A térfélcsere után öt perccel a Vasas hagyta ki a találkozó legnagyobb helyzetét. Farkas J. futott el a jobb szélen az alapvonalig, majd középre gurított, ám Rideg 6 méterről, estében a kapu mellé perdített. Az 57. percben Bánfalvinak kellett bravúrt bemutatni ahhoz, hogy ne növeljük előnyünket. Sitku beadását Iván lőtte kapura, de hálóőr védett. A 69. percben a hazaiak térfelén „ajándékba kaptunk” egy labdát, ám nem tudtuk még helyzetre sem váltani. A 73. percben változtatott először a csapaton a stábunk, Ivánt Barna Viktor váltotta. Tíz perccel később még ketten Dósa és Annus hagyta el pályát helyükre Kató és Bakti állt be. A hajrában nyomott a hazai csapat, de védelmünk stabilan állt a lábán, a ráadás perceiben pedig Lengyel Bélát Demeter váltotta, s az utolsó három percben végig ott tartottuk a labdát a hazaiak térfelén.

Összességében a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően szereztük meg a fontos három pontot. Győzelmünkkel egy helyet előrébb is léptünk a tabellán. Folytatás vasárnap, ezúttal már hazai pályán a Budapest Honvéd-MFA II. ellen.   

Élő közvetítés