2019. július 19. ( péntek )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Kevés hiányzott a sikerhez

IMG_0154

Kevés hiányzott a sikerhez

Mindkét együttes számára egyaránt fontos volt, hogy lehetőség szerint mindhárom pontot begyűjtse a Merkantil Bank Liga NB II. 35. fordulójában.  A házigazda Gyirmót a harmadik helyért, még mi a bennmaradásért harcolunk.

A találkozó első szögletét mi végezhettük el az 5. percben, azonban az első helyzetét – a szöglet utáni kontra végén – a hazaiak jegyezték. A 9. percben újból megismétlődött az előbbi szituáció. A 15. percben Hrabina Alex védéseinek köszönhetően maradt 0-0, ugyanis előbb Horváth Roland lövését, majd Sandal próbálkozását hárította. A 20. percben a hazai védő röviden passzolt társához, Pantovic elcsípte a játékszert, azonban 17 méterről lövése nem jelentett gondot a hazai hálóőrnek. Egy perccel később ismét Pantovic a „kulcs”. A középpályásunk labdaszerzés és vezetés után mesterien ugratja ki a jobb oldalon futó Pintér Norbertet, aki az átvételt követően ballal 12 méterről a kifutó kapus mellett a jobb alsó sarokba lő. A 25. percben a harmadik szögletesünket követően újból nekünk kellett izgulni, végül azonban a gyirmóti lövésbe lép bele Kenderes, így a labda az alapvonalon túlra kerül. A 32. percben Tóth László lövése az oldalhálóban hal el, még a 44. percben mesterien teker el a védő és a kapus mellett a támadónk, azonban ha centikkel is, de célt tévesztett.

A szünetben sérülés miatt le kellett cserélni a gólszerzőnket, Pintér Norbertet, helyére Jasarevic Mahir állt. A térfélcserét követően beszorított bennünket a házigazda. Az 54. percben Hrabina védi Kiss Máté szabadrúgását, a 61. percben pedig Sandal 17 méterről leadott lövését ütötte szögletre kapusunk. A 68. percben Tóth László került ziccerbe, a kapus mellett elhúzta a labdát, ám kisodródott, a kapura tartó lövésébe, pedig már belelép a gyirmóti hátvéd. A 76. percben Présinger beadását Paku fejeli a kapunk fölé. A 83. percben ismét egy veszélyes szituáció a kapunk előtt, egy bal oldali beadásról éppen csak hogy lemarad Nagy Patrik. A 88.percben aztán kapitulált a védelmünk. Achim beadását Hrabina csak paskolni tudja, épp Présinger elé, aki az ötösön középen álló Laki elé passzol, s az egy perccel korábban beállt támadó nem hibázza el a ziccert. A hátralévő időben mindkét csapat még egy-egy lövéssel próbálkozott maga javára eldönteni a találkozót, azonban ezekből gól már nem született, így végül sikerült az alapvető célunkat elérni, vagyis pontot szereztünk a Gyirmót otthonában.

Folytatás vasárnap 17.00 órakor a Budafok elleni hazai találkozón.

Élő közvetítés