2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Két percen múlt a siker

04.05.

Két percen múlt a siker

Vasárnap délután a Pécsi MFC csapatát fogadtuk a Tiszaligetben. A Merkantil Bank Liga NB II. 30. fordulójában megrendezett találkozón gól nélküli első félidő után a 74. percben megszereztük a vezetést, ám 93. percben szabadrúgásból kiegyenlítettek a vendégek.

Nem túl jó előjelekkel vártuk a válogatott szünet utáni első bajnoki mérkőzést. A beharangozóban említett hét hiányzó mellé a mérkőzés napján Irmes Dávid is csatlakozott, ugyanis betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, így a nevezhető huszonhárom játékos helyett, mindössze tizenhatan kerültek be a jegyzőkönyvbe.

A vendégcsapat kezdte jobban a találkozót, a 3. percben Hegedűs Márk beadását Bíró kotorta kapura, kapusunk azonban lábbal hárított. Két perccel később a pécsi szöglet után hálóőrünk nem tudta megfogni a labdát, kiperdült a kezei közül, ismét Bíró próbálta azt a hálóba gurítani, azonban védőink lábában elakadt a játékszer, végül Szabó Alex vágta azt ki a mezőnybe. A 8. percben egy nagybedobás után röviden szabadítunk fel, Kövesdi húsz méterről, középről kapásból kapura lő, azonban Hegedűs Lajos a helyén és a léc alá tartó labdát, a kapu fölé tolja. A 13. percben szép akciónk végén Sipos előtt a lehetőség, ő a lövést választja, pedig, ha visszateszi Tóth László elé a labdát, vagy éppen Kurdics elé… A 25. percben Szabó Alex kerül lövőhelyzetbe a pécsi tizenhatoson belül, lapos próbálkozását Helesfay hárítja. Tíz perccel később Kurdics kerül helyzetbe Sipos remek indításával, a jobbösszekötő helyéről a hosszú alsó sarkot veszi célba, azonban nem csak Helesfay mellett, de a kapufa mellett – ha nem sokkal is – de elgurul a labda. A 39. percben ismét Kurdics veszélyeztet, lövése a felső lécről pattan vissza a mezőnybe.

A szünetben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk Tóth László kapott rúgást a combjára, nem tudta folytatni a játékot, helyére Busa Bence lépett pályára. A középkezdés után Hegedűs lövését fogja Hegedűs. A 48. percben Futó felrúgja Kurdicsot, kicsi késéssel lefújja a játékvezető a szabálytalanságot és felmutatja a pécsi játékosnak a sárga lapot. Az 52. percben Csörgő lő kapura kissé elhamarkodottan, Helesfay hárít. A 63. percben egy gyors pécsi akció végül kapura lövéssel zárul, de hálóőrünknek nem kell beavatkoznia, a labda a kapu fölött hagyja el a játékteret. A 70. percben cserélünk, Csörgő helyett Lakatos István folytatja. A 73. percben Kurdics nagyszerű indításával Lakatos István iramodik meg a bal oldalon, középre ad, ahol érkezik Busa, akinek a perdítése Helesfayról egy pécsi védőre pattan, onnan pedig a kapu fölé. A szöglet után röviden szabadítanak fel a védők, Lakatos Istvántól Kurdics elé kerül a labda, aki egy igazítás után 22 méterről kapura lő, egy játékoson megpattan a játékszer, így a kapust becsapva a bal alsó sarokba vágódik.  Már mindenki a találkozó végét várta, amikor egy bedobás után Hleba szabálytalankodott a tizenhatosunk vonalán. A szabadrúgást Adamcsek végezte el, lövése a sorfalon megpattant, így Hegedűs csak beleütni tudott a labdába, mely a kezéről a felső lécre, és onnan a gólvonal mögé esett… A középkezdés után már nem maradt idő szinte semmire, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Nem szakadt meg tehát a nyeretlenségi szériánk, úgy a bajnokságban, úgy a Pécs ellen. Jelen helyzetünkben az egy ponttal nem sokat értünk el. A héten még két bajnokin lépünk pályára, előbb szerdán a Győr vendégeként, majd vasárnap a Nyíregyházát fogadjuk.

Élő közvetítés