2021. július 24. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Javuló tendencia után szinten tartás!?

ICS_1830

Javuló tendencia után szinten tartás!?

Három héttel ezelőtt az akkor sereghajtó Csákvár otthonában vereséget szenvedtünk, megszakítva ezzel a hat héten át tartó sikerszériánkat. Egy héttel később hazai környezetben a Cegléd ellen ugyan megszereztük a vezetést, de végül 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. A múlt héten azonban nagy skalpot gyűjtöttünk be, hiszen Békéscsabáról győztesen tértünk haza. Tehát javuló tendenciát mutat csapatunk statisztikája, ma a Merkantil Bank Liga NB II. 15. fordulójában bízunk benne, hogy megismételjük múlt heti sikerünket.

Azonban ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen azt a Vác együttesét fogadjuk, mely sok borsot tört már az orrunk alá, az elmúlt években. Jelen pillanatban két hellyel és három ponttal jobban állunk a tabellán. A Nagy Tibor által összerakott, tavaly bravúrosan szereplő együttes – a 2016/2017-es szezonban a 6. helyen zártak – magja együtt maradt, házi góllövőlistájukat a számunkra is ismerős Balajti Ádám vezeti öt találattal. A pontjaik javarészét hazai pályán gyűjtögeti mai riválisunk, idegenben eddig egy győzelem (Siófok), két döntetlen (Mosonmagyaróvár, ZTE) és három vereség (KBSC, MTK, Cegléd) a mérlegük.

Ami minket illet, semmi okunk nem lehet a panaszra az idei szezonbeli szereplésünket illetően. A tabella harmadik helyén állunk, ám őszintén szólva a csapat a pontokat számolja.  Ebből 25 áll a nevünk mellett, mely abszolút siker. Tavaly ilyenkor nyolccal (!) volt kevesebb. Hazai közönség előtt három győzelem (Mosonmagyaróvár, ZTE, Siófok), három döntetlen (Dorog, KBSC, Cegléd) és egy vereség (MTK) a mérlegünk.

A csapatkapitány Kenderes Zoltán a legutóbbi fordulóban begyűjtötte ötödik sárga lapját, így kihagyja a mai mérkőzést. Sérülés miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére Földi Marcell, Pintér Norbert és Tóth Balázs, még betegség miatt Magyar Bence. Szerencsére Lakatos Csaba a hét második felében már teljes értékű munkát tudott végezni – Csabán kapott rúgást, a sípcsontjaira –, így ő bevethető a védelem bal oldalán.

A mérkőzés 13.30 órakor kezdődik, a játékvezető Zierkelbach Péter lesz.

Élő közvetítés