2020. január 29. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Ismét hátrányból fordítottunk

08.13.

Ismét hátrányból fordítottunk

Ahogyan azt már korábban jeleztük, egy olyan együttest fogadtunk a Merkantil Bank Liga NB II. harmadik fordulójában, mely nem rendelkezik érvényes licenccel. A Balmazújváros csapatának sorsa már nem a saját kezében van, ennek ellenére, vagy éppen ezért a szezonbeli harmadik mérkőzésükre is elutaztak. Mint az az összeállításukból kiderült, a túlnyomórészt húsz éves vagy az alatti labdarúgókkal érkeztek, Bora György és Kónya Márk képviselte a rutint.

Ami a kezdőnket illeti, négyen is – Kotula, Rokszin Tisza és Vólent – bekerültek a budafoki csapathoz képest. A szezonban először volt a pályán egyszerre a két támadónk, Simon Attila és a már említett Vólent Roland. Rémálom szerűen indult számunkra a találkozó, ugyanis akárcsak egy héttel korábban a Vác, úgy ezúttal a Balmaz szerzett előnyt a mérkőzés elején. A 9. percben labdát veszítünk a felező vonalnál, s a vendégek a támadás végén Szabó Balázs 16 méterről leadott lövésével megszerezték a vezetést. Nem játszottunk jól, a huszonhetedik percben azonban a kapufa mentette meg a hajdúsági együttest a góltól. Egy szögletet követően Tisza Kálmán elé került a labda, a 19 méterről leadott lövése azonban célt tévesztett. A játékrészben a sárga lapokon kívül még egy említésre méltó esemény történt, egy nyúl szalad át a pályán…

A második félidőt is úgy kezdtük, ahogy nem kellene. Még az első öt perc úgy-ahogy rendben volt, de az 53. és az 55. perc között „kivégezhettek” volna bennünket a vendégek. Háromszor is elpuskázták a lehetőségieket a labdavesztésünket követően. AZ 56. percben Simon előtt adódott lehetőség, ám rutinos játékosunk addig várt a lövéssel, még a védők bele tudtak vetődni a próbálkozásába. A 63. percben ismét Molnár-Farkas védése mentett meg minket az újabb góltól, majd a 70. minutumban Vólent lövését blokkolják. Innentől kezdve egyértelműen mi domináltunk, érett már a gólunk. Erre a 83. percig kellett várnunk. Ekkor Vólent harcolt ki 11-est, melyet Simon magabiztosan értékesített. Kettő perccel később a cserként beállt Tóth Benjámint nem bírták szabálytalanság árán sem megállítani a bal oldali támadásunknak közben, beadását Annus átvette, majd kapura bombázta. Sajnos a lövés a kapufán csattant, ám a kipattanó labda Vólent elé került, aki átvétel és egy csel után 7 méterről, középről a léc alá vágta. Ezzel a találattal megszereztük a vezetést, és mint a tíz perccel később kiderült a győzelmet is.

– Nagyon nehéz volt erre a mérkőzésre készülnünk. Egy olyan Balmazújvárossal találkoztunk, akinek minden mindegy. Ez láthatóan feloldott bennük mindenféle köteléket, Siófokon is egy döntetlent tudtak elérni egy héttel ezelőtt. A teljesítményünkre, a mutatott játékunkra abszolút nem lehetünk büszkék, van mit javítanunk. Arra viszont igen, hogy második hazai mérkőzésünkön is vert helyzetből tudtunk fordítani, felállni a padlóról. Az utolsó tíz percben tudtunk egy katarzist okozni a szurkolóinknak. Ezúton is köszönjük a segítségüket. Hoztuk a két kötelezőt, én azt gondolom, hogy előre kell tekintenünk, a hibák kijavítása után erre lehet építeni a jövőben. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

A múlt heti sorozat után – 168 óra alatt három mérkőzés – most egy kis szusszanásnyi idő következik, hiszen legközelebb vasárnap lépünk pályára, a tavaly még NB I-es Szombathelyi Haladás otthonába látogatunk. A vasi együttes mindhárom találkozóján döntetlent játszott, kiegyeznénk, ha ez a sorozatuk nem szakadna meg.

Élő közvetítés