2020. január 29. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Igazi erőpróba vár ránk

08.17

Igazi erőpróba vár ránk

A Merkantil Bank Liga NB II. negyedik fordulójában a tavaly még első osztályú Szombathely Haladás vendégeként lépünk pályára. Tizenegy élvonalbeli szezon után búcsúzott idén májusban az élvonaltól a vasi együttes.

Tavasszal látott napvilágot, hogy a Haladás anyagi gondokkal küszködik, végül is a problémák jelentős részét sikerült rendezniük, így az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága július utolsó hetében nem vonta vissza az NB II-es licencüket, így el tudtak indulni az idei szezonban. A nyáron Horváth Ferenc vezetőedzőt Supka Attila váltotta a poszton. Természetesen nem csak a szakmai stábban, hanem a játékoskeretben is történtek változások. Valamennyi külföldi labdarúgójától megvált a zöld-fehér együttes, összesen 16 labdarúgó távozott. Amint az új vezetőedző elmondta, kevés rutinos, tapasztalt labdarúgókkal rendelkeznek. Céljuk minél jobban szerepelni a bajnokságban, még nem tarja reális elvárásnak az azonnali visszajutást. Eszlátyi István, Holdampf Gergő, Jagodics Márk, Németh Márió, Németh Milán vagy éppen Rózsa Dániel neve nem ismeretlen a magyar futballszurkolók számára. Továbbá a szombathelyi alakulatot erősíti az egyszeres magyar válogatott Bosnjak Predrag is.

A Gyirmót ellen, idegenbeli döntetlennel kezdték a szezont. Győrben nem csak pontokat veszítettek, hanem rutinos támadójukat, Gaál Bálintot is, miután eltört a csuklója három-négy hét kihagyás vár még rá. A második játéknapon, hazai pályán a Siófok ellen is 1-1-es eredményt értek el. Az előző fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként a 91. percig vesztésre álltak, majd Németh Márió góljával újabb pontokat szereztek. Három forduló után, tehát három pont áll a vendéglátónk neve mellett a tabellán.

Ami csapatunkat illeti, hoztuk a két hazai mérkőzésünket, idegenben azonban Budafokon háromgólos vereséget szenvedtünk. Három forduló után hat pontunk van. Valamennyi találkozónkon pályára lépett Tóth Benjámin, akinek nem ismeretlen Szombathely. A középpályásunk ugyanis 2017 nyarán szerződött a Haladáshoz, ám sérülése közbeszólt, így egy első osztályú bajnokin és egy Magyar Kupa találkozón viselhette a zöld-fehérek mezét.

– Nagyon várom a mérkőzést, hiszen amikor ott voltam akkor épült a stadion, és a sérülésem miatt már nem volt lehetőségem pályára lépni az új létesítményben. Természetesen nem csak emiatt, hanem azért is hogy bizonyítani tudjak magamnak, a jelenlegi csapatomnak a volt csapatom ellen. Szerintem egy jó mérkőzést fogunk játszani. Kemény ellenfél a Haladás, akiktől bár a külföldiek távoztak, de a többiek maradtak. Tehetséges fiatalok kerülnek fel folyamatosan az Illés Akadémiáról, ez már akkor is a klub filozófiájához tartozott. Véleményem szerint az NB II. egy nagyon erős mezőny. Az eddigiek alapján azt mondom, bárki megverhet bárkit. Reálisan nézve az eddig szerzett hat pont az elvárható volt tőlünk, azonban most következnek a keményebb ellenfelek. A Haladás ellen, illetve a feljutásra esélyes csapatok ellen idegenben a döntetlennel is elégedettek lehetünk. Úgy gondolom, hogy bennünk nem csak egy bennmaradás elleni küzdelem van, hanem középmezőnybeli helyezés elérése is. – nyilatkozta Tóth Benjámin.

Érdekesség, hogy mai ellenfelünkkel eddig négy alkalommal mérkőztünk meg a másodosztályban. A négy találkozónkból hazai pályán mindkétszer legyőztük őket, még idegenben mindkétszer döntetlenre végeztünk.

A mérkőzés 19.00 órakor kezdődik, a játékvezető Zám Zsolt lesz.

Élő közvetítés