2023. április 1. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Idegenben kezdjük a szezont

07.31.

Idegenben kezdjük a szezont

Több mint két hónap szünet után, ma ismét bajnoki pontokért lép pályára csapatunk. Mint köztudott együttesünk búcsúzott a másodosztálytól, így a 2022-2023. évben az NB III. Közép csoportjában próbál meg minél jobban szerepelni. Az átigazolási időszakban jelentősen átalakult a keret, tizenhat játékos távozott és tíz érkezett.

Kezdjük a névsorolvasást azokkal, akik maradtak: Antal Gábor, Földi Marcell, Gohér Gergő, Lakatos István, Pelles Patrik, Rokszin Ádám, Tisza Kálmán, Tömösvári Bálint.

Az érkezők névsora így fest: Csáki Kálmán (Törökszentmiklós), Dudok Tamás (Szolnoki MÁV Utánpótlás FC), Iván Milán (Dabas-Gyón FC), Kálmán Levente (Szolnoki MÁV Utánpótlás FC), Kópis Róbert (Soroksár SC), Lengyel Béla (Budaörs), Lukovszky Attila (Szolnoki MÁV Utánpótlás FC), Nádházi Ákos (Tiszaföldvár VSE), Sitku László (Dabas-Gyón FC), Ulvicki Attila (Tiszafüredi VSE).

Mint látható az előző szezonban kölcsönadottak (Csáki, Iván, Sitku) visszatértek, hárman (Dudok, Kálmán, Lukovszky) az utánpótlásból „kiöregedve” jöttek a felnőtt csapathoz, Nádházi Ákos és Ulvicki Attila a stáb tagjai is maradtak, előbbi masszőrként utóbbi kapusedzőként, azonban most lehet, hogy pályára is lépnek. Lengyel Béla hat év után Kisvárda, Cegléd, Budaörs, Ajka, Budaörs „útvonalon” tért vissza. A névsorból a 21 éves védő, Kópis Róbert a kakukktojás, aki eziádig még nem lépett pályára szolnoki színekben. Az MTK-ban nevelkedett labdarúgó az NB II.-es Soroksártól érkezett.

Az első fordulóban Makóra utazunk. A vendéglátónk az előző szezonban az 5. helyen végzett az NB III. Közép csoportjában. A zöld-sárga együttesnél is volt mozgás az átigazolási időszakban, nyolcan távoztak és tízen érkeztek. A szakmai stábjuk és a vezetőségük is úgy gondolják, sikerült tovább erősíteni a keretüket, illetve a hiányposztokra is tudtak igazolni.

Eddig tizenkét alkalommal mérkőztünk meg a Csongrád-Csanád megyei alakulattal, valamennyi mérkőzést a másodosztályban játszottuk egymás ellen. A mérlegünk ezeken a mérkőzéseken: három győzelem öt döntetlen és négy vereség. Utoljára 2010. április 10-én a Tiszaligetben találkozott a két csapat, akkor Alex és Kotula góljaival 2-1-es győzelmet arattunk.

A mérkőzés 17.30 órakor kezdődik, a játékvezető Muhari Gergő lesz.

Élő közvetítés