2020. december 1. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Hol is nehezebb?

ICS_0834

Hol is nehezebb?

Egy nem túl bonyolult kérdéssel kezdtük a beszélgetést az e heti interjú alanyommal. A „hol is nehezebb?” kérdés természetesen arra vonatkozott, hogy Pintér László, a Szolnoki MÁV FC erőnléti edzője és masszőrje, az oldal vonal melyik oldalán érez nagyobb nyomást munkája során?

Akkor hol is?

– Szerintem Te is tudod a választ. Aki bármennyit is futballozott aktívan és utána a kispadon folytatja a karrierjét, nagyon nehezen éli meg ezt a kihívást. Nem rohanhatsz be a pályára, hogy besegíts a csapatnak egy-egy izgalmas szituációnál, tehetetlenül ülsz csak és szinte sodródsz az árral. Összegezve, sokkal idegőrlőbb a kispadról figyelni az eseményeket.

Szinte sejtettem. Na, de hogyan is kerültél a csapatunk kispadjára?

– Néhány évvel ezelőtt Földi Sándor, a klubunk vezetője megkeresett engem, hogy a jövőben esetleg milyen „posztokon” számítana rám. Elindultam a jövőm irányába.

Jól döntöttél?

– Mindenképpen.

Remélem a hétvégi mérkőzés sem vette el a kedved.

– Nem. Ez benne a van a játékban. A hétvégi meccsen pont azokat az erényeinket nem tudtuk megmutatni, amiknek köszönhetően idáig szépen gyűjtögettük a pontokat az idei bajnokságban. Mind a koncentrációnk, mind a fegyelmezett védekezésünk, mind az agresszivitás elmaradt a megszokottól, hozzáteszem, hogy a Vácnak pedig minden mozdulata sikeres volt, minden összejött nekik az első félidőben.

Ugye kilábalunk belőle a Gyirmót ellen?

– Bízom benne. Mindenki azért dolgozik a csapatnál! Igyekszünk jó hangulatot teremteni, hogy a játékosok minél eredményesebben tudjanak neki futni a következő feladatnak.

Visszatérve a nehéz feladatokra. Milyen a háromgyermekes apuka élete?

– Szuper! És egyben szuper nehéz. A munka is rendesen lefáraszt, de otthon a feleségemnek is szüksége van rám és természetesen a gyermekeimnek is. Nincs mese, bírni kell!

A nagyobb lányod segít az ikrek nevelésében?

– Ááá, Jázmin még csak 22 hónapos. Ő inkább most még csak plusz figyelmet igényel, de így is van ez rendjén. Mondjuk, ha ma nem hajnal 4-től csiripelt volna este 6-ig nem bántam volna, de Te is tudod apukaként, hogy ezekkel együtt is fantasztikus érzés az apaság. Nincs hozzáfogható!

Még a Fradinak lőtt gólod sem ér a nyomába?

– Még az sem, pedig… A gyerekeim a csúcsok!

Engedd meg, hogy ezúton kívánjak szép sikereket a karrieredben és boldog, harmonikus életet családod körében!

– Köszönöm szépen!

Írásomat ma ajánlom: Jázminnak, Kamillának és Alexandernak! Hajrá Szolnok!

– Hajrá MÁV!

Mester Ádám

Élő közvetítés