2020. július 8. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Hétgólos mérkőzésen értékes három pont

19.04.22.

Hétgólos mérkőzésen értékes három pont

Vasárnap a DEAC vendégeként léptünk pályára. Egy már megnyert mérkőzés izgalmas végjátékot hozott, azonban azt ellenfelünk edzője is elismerte, egy góllal mindenképpen jobbak voltunk.

Azzal a lélektani előnnyel, vagy teherrel kezdődött számunkra a találkozó, hogy tisztában voltunk vele, riválisunk a Jászberény kikapott Putnokon, így esetleges sikerünkkel ismét a tabella élére állhatunk. Ez a tény még elszántabbá tette labdarúgóinkat, így a 20. percben megszerzett vezetésünk nem jelentett különösebb meglepetést. Történt, hogy Ramos keresztlabdáját még a hazaiak térfelén „lefülelte” Nagy Olivér, aki Földihez továbbította a játékszert. Középpályásunk rávezette a védelemre a labdát, majd jó ütemben Annus elé passzolt, aki állítás nélkül 8 méterről lőtt a kapuba. A gól után sem álltunk vissza, igyekeztünk tovább növelni előnyünket. Legközelebb Szabó Richárd járt a gólszerzéshez, ugyanis szabadrúgását bravúrral tolta a felső lécre a hazaiak hálóőre. A 37. percben a semmiből egyenlített a DEAC. Karikás futott el a jobb oldalon, majd középre adott, ahol érkezett Sidibe, és 6 méterről fejelt a kapuba. Nem sokáig maradt azonban döntetlen, hiszen három perccel később Tóth Benjámin bombázott védhetetlenül 25 méterről szabadrúgásból a léc alá. Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy Nagy Olivért sérülés miatt le kellett cserélni.

A térfélcserét követően röpke hat perc alatt ismét három gólt láthatott a közönség. Előbb Földi szerzett labdát a DEAC térfelének közepén, majd Laczkóhoz passzolt, aki két emberen áthámozta magát, majd kisodródva kapura lőtt, mely keresztben elment volna, ám a hosszú oldalon érkezett Földi Marcell, aki elkísérte az akciót, így gólra váltotta a próbálkozást. A 49. percben Simon középről remek ütemben pörgette ki oldalra a labdát Annus elé, aki lerázta védőjét, majd a kifutó kapus fölött a hálóba emelt. Háromgólos előnyünk birtokában – joggal hihettük – megnyertük a mérkőzést. Sajnos újabb két perc múlva ismét rezdült a háló, ezúttal azonban a hazaiak örülhettek a gólnak. Egy jobb oldali beadását Horgosi röviden csúsztatott ki, s az üresen érkező Spitzmüller átvette, majd 16 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba. Egy perccel később újabb védőnket – Szabó Richárdot – kellett sérülés miatt lecserélni. Mintha az előny megzavart volna bennünket, a hazaiak egyre többet támadtak, jó párszor alakult ki veszélyes szituáció a kapunk előtt. Ennek ellenére lezárhattuk volna a mérkőzést, azonban Laczkó próbálkozása a kapu mellé ment. A 91.pecben szépített a DEAC, miután egy szabadrúgásból előre ívelt labdát Sidibe középre fejelte, és a középen érkező Sütő Balázs 5 méterről a kotorta a kapuba. Mivel a hosszabbításban több gól már nem született, így győztesen hagytuk el a pályát.

A sokgólos találkozón eggyel többet szereztünk ellenfelünknél, így megszereztük a három pontot. Ez a siker azt jelenti, hogy ismét átvettük a vezetést a tabellán. Április utolsó vasárnapján pedig következik a rangadó, azaz a Jászberény elleni derbi.

Élő közvetítés