2020. május 28. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

„Csak” egy a harmincból

19.04.28

„Csak” egy a harmincból

Rangadó, derbi, az év mérkőzése – ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illeti a média az NB III. Keleti csoportjának 25. fordulójában megrendezésre kerülő bajnoki találkozónkat. Valóban lehet fokozni a mérkőzés jelentőségét, hiszen a tabella második helyén álló fogadja az elsőt. Ráadásul a két megyei csapat csatája előtt, a vendéglátónk Jászberény mindössze egyetlen ponttal áll mögöttünk.

Mai ellenfelünk kimondva kimondatlanul a feljutást tűzte ki célul a bajnokság kezdete előtt. Jól is indult számukra a pontvadászat, hiszen a 6. fordulóban kaptak ki először, az Eger vendégeként, mely után hullámvölgybe kerültek, az ezt követő nyolc játéknapon négyszer szenvedtek vereséget. A vezetőség szerződést is bontott Arany László vezetőedzővel, s Huszák Gézát nevezte ki a szakmai munka első számú irányítójává. Az új seprű, bizony jól seper, ugyanis zsinórban kilencszer győzött a jászsági kék-fehér alakulat. Sorozatuk épp a legutóbbi fordulóban a Putnok vendégeként szakadt meg – 2-1-re kaptak ki.

A Jászberény keretében remek képességű labdarúgók szerepelnek. A kapuban a rutinos Miski Zoltán áll, a védelemben Hevesi-Tóth Tamás, a középpályán Sándor István és a télen igazolt Albert Ádám neve ismerős lehet magasabb osztályú csapatokból. A támadó Farkas János 18 góljával pedig a góllövőlista második helyén áll.

Nálunk is egy hullámvölgyet követően edzőváltásra került sor, s ez az új impulzus két győzelmet eredményezett eddig. Csábi József érkezése után előbb az Egert, majd a múlt héten a DEAC csapatát sikerült legyőzni. A „győztes csapaton ne változtass” elv valószínűleg meg fog dőlni, ugyanis Nagy Olivér nem tudott teljes értékű munkát végezni a héten. Letöltötte eltiltását, így akár pályára is léphet viszont Szabó Tamás.

Mindkét csapat a bajnoki címre, s az ezzel járó magasabb osztályba kerülésért küzd. A héten az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága mind a Jászberénynek, mind a Szolnoknak megadta az NB II-ben való induláshoz szükséges licencet, azaz már „csak” a pályán kell kivívni a feljutást, amibe még az ESMTK is beleszólhat…

A mérkőzés 16.30 órakor kezdődik, a játékvezető Nagy Norbert lesz.

Élő közvetítés