2020. szeptember 27. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Háromgólos vereség Kassán

01.19.

Háromgólos vereség Kassán

Tegnap a szlovák másodosztályban szereplő, ott a kilencedik helyen álló FC Kosice vendégeként léptünk pályára. A mérkőzésre az idén átadott jó minőségű műfüves pályán került megrendezésre, mely nem az épülő, illetve meglévő stadionban kapott helyett, hanem egy lakótelepen…

Sérülés miatt hárman nem ölöztek át mérkőzésszerelésbe labdarúgóink közül. Kovács Olivér, Simon Attila és Tisza Kálmán közül utóbbi kettő azonban edzett a találkozó előtt. A kezdő csapatban ezúttal négy saját nevelésű fiatal labdarúgónk kapott helyet. Az első félidőben többször is veszélyeztettük a kaput, sajnos azonban gólt nem sikerült szereznünk, mert a kapusuk minden próbálkozásunkat hárítani tudta. A térfélcserét követően a hazaiak nagyobb sebességre kapcsoltak és a játékrész közepén Borisz Gáll nem hibázta el a ziccerét. Hat perccel később már kétgólos volt a hátrányunk, miután Csáki megmozdulásáért – pedig hálóőrünk előbb a labdát érte el kézzel, s nem Karas lábát – büntetőt ítélt a játékvezető, s azt Pavúk értékesítette. A végeredmény a 87. percben alakult ki, amikor is a Gáll a kapuval szemben üresen vehetett át egy labdát, s 16 méteres lövése a hálóban landolt.

Mindenképp meg kell említeni, hogy Balogh Dominik (17 éves) és Iván Milán (18 éves) személyében két utánpótláskorú labdarúgónk mutatkozhatott be a felnőtt csapatban.

– Egy nemzetközi mérkőzés nyilván más, mint egy hazai. A tervezett terhelés miatt ezúttal is félidőztettem a játékosaink nagy részét. Láthatóan nincs olyan hosszú keretünk, hogy egy nagy terveket szövögető csapat ellen álljuk a sarat, hiszen a második félidő közepétől fölénk kerekedett ellenfelünk. Az első hatvan perc nagyon tetszett, az utolsó húsz percben egy kicsit szétestünk. Ennek egyik oka, hogy ekkor már sok fiatal, rutintalan játékos is a pályán volt, bár hozzáteszem, ahhoz hogy ők tudjanak egyet lépni, ahhoz ezekre a mérkőzésekre is szükség van. Összességében nincs rossz érzésem, természetesen az utolsó húsz-huszonöt percben kapott három gól az soknak tűnik.  – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

FC Kosice – Szolnoki MÁV FC 3-0 (0-0)

Szolnok, 1. félidő: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp, Horgosi, Tamás, Kotula – Földi, Berdó, Rokszin – Vólent, Kurdics. 2. félidő: Csáki – Szabó P., Ágoston K., Horgosi, Szabó R. Kotula (Iván M., 77.) – Sitku, Földi (Balogh D., 72.), Tóth B. – Annus, Bárdos. Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerző: Gáll (68.), Pavúk (11-esből, 74.) Gáll (87.)

Élő közvetítés