2020. október 24. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Győzelemmel kezdtük az évet

01.11.

Győzelemmel kezdtük az évet

Nem szokványos, hogy a felkészülés első hétvégéjén edzőmérkőzésen lépjen pályára egy csapat, de a tavaszi rajthoz hátralévő idő rövidsége miatt már ma délelőtt a Soroksár otthonában léptünk pályára. A szintén másodosztályú hazaiak két találkozót is lekötöttek erre a napra, így keretük egyik fele ellenünk, még a másik fele a Kazincbarcika ellen játszott.

Ennél jobban nem is kezdődhetett volna számunkra a mérkőzés, hiszen a hazai védelem hibáját kihasználva Rokszin Ádám már a negyedik percben vezetéshez juttatott bennünket. Az első negyedóra végén Orosz Márk kétszer is megtornáztatta Csáki Kálmánt, ám kapusunk mindkét alkalommal hárítani tudott. Egy perccel később Csirmaz növelhette volna az előnyünket, ám Kurdics beadását rosszul találta el. A 27. percben Rokszin járt közel a duplázáshoz, ám egy mintaszerű támadás végén leadott lövését hárította a kapus. A 37. percben Völgyi szabadrúgását hárította Csáki, még a 44. percben Lőrinczy próbálkozása tévesztett célt.

A második félidőre teljes sorcserét hajtottunk végre, s akárcsak az első játékrészben ezúttal is hamar gólt szereztünk. Annus iramodott meg a jobb oldalon, majd a 16-oson belülre érve lövésre szánta el magát, a labda pedig a kapus feje fölött vágódott a hálóba. Az ötödik percben pedig már háromgólosra növeltük előnyünket. Szabó Péter nagyszerű ütemben indította a lesre játszó védők között kilépő Simon Attilát, a rutinos támadónk pedig higgadtan értékesítette helyzetét a kapussal szemben. Ezt követően érezhetően rákapcsoltak a házigazdák, de törekvéseiket nem koronázta siker. Azt mindenképp hozzá kell azonban tenni, hogy előbb Annus hagyott ki nagy helyzetet, majd a próbajátékon lévő Csoszánszki szabadrúgása a kapufán csattant. Nem húztuk ki azonban kapott gól nélkül a találkozót, ugyanis a 90. percben Szerető éles szögből közelről leadott lövését Molnár-Farkas csak öklözni tudta, a kipattanót pedig az érkező Huszák három lépésről a hálóba gurította, kialakítva ezzel a végeredményt.

Soroksár SC – Szolnoki MÁV FC 1-3 (0-2)

Szolnok, I. félidő: Csáki – Csirmaz, Papp, Horgosi, Szabó R., Bárdos – Berdó, Sitku, Rokszin – Vólent, Kurdics. II. félidő: Molnár-Farkas – Szabó P., Ágoston, Kovács O., Tamás L., Kotula – Földi, Csoszánszki, Haász – Simon, Annus. Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerző: Huszák, ill. Rokszin, Annus, Simon

Élő közvetítés