2020. szeptember 30. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Győzelmünkkel a dobogón

08.27.

Győzelmünkkel a dobogón

Szerdán az újonc DEAC együttesét fogadtuk a Tiszaligeti Stadionban. A mérkőzés kimondva – kimondatlanul presztízs jelleggel bírt, ugyanis a vendégek vezetőedzője, valamint asszisztens edzője nem más, mint két egykori szolnoki labdarúgó majd szakvezető Balogh Pál és Antal Gábor.

Mindkét csapat vezetőedzője egy-egy helyen változtatott a vasárnapi győztes kezdőcsapaton. Nálunk Kónya Márk helyett Tisza Kálmán, a vendégeknél Spitzmüller István helyett Sigér Ákos kezdett. Tudtuk, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés, és az első játékrészben bizony ezt érezhettük is.

A DEAC lépett fel kezdeményezőbben, a mérkőzés első kapura lövését is az ő nevük mellé jegyezhettük fel, a 8. percben Bíró Péter 16 méterről lőtt a kapu fölé. A 17. percben Csirmaz becsúszva ment a helyzetben lévő Székely Dávid elől, majd két perccel később ismét a hajdúsági támadó veszélyeztetett, de Molnár-Farkas bravúrral hárította az emelését. A 33. percben egy oldalszabadrúgást követően Belényesi megelőzte Tamást, de szerencsére nem találta el a labdát két lépésre a kapunktól a vendégek játékosa. A 41. percben ismét Székely került ziccerbe, már csak a kapussal állt szemben, amikor is a lövését az oldalról érkező Csirmaz blokkolta. Ez volt a játékrész utolsó említésre méltó mozzanata.

A szünetben – mint később kiderült – alapos fejmosást kaptak labdarúgóink. Csábi József edző cserélt is, Szekszárdi helyett Kónya folytatta. A rutinos középpályásnak is köszönhetően feljavult játékunk, s fokozatosan vettük át a játék irányítását. A 60. percben a csereként beállt Kónya 25 méteres bombája alig tévesztett célt. Egy perccel később Rokszin lövése kipattant Acsádiról, majd a kipattanóra lecsapó Csirmaz próbálkozását is hárította a kapus. A 66. percben Novák előtt adódott lehetőség, de picit hosszan tolta meg a labdát, így a vendégek hálóőre kivetődve felszedte előle. A 74. percben szöglet után Szabó Balázs elé került a labda, középpályásunk lőtt, de Acsádi ezúttal is hárított. A 76. percben végül góllá érett a fölényünk. Szabó Balázs beadása megtréfálta a kapust, így a játékszer a hosszú oldalon érkező Bárdos elé került, aki középre adott, s az érkező Novák Csanád két lépésről az üres kapuba belsőzte a játékszert. A 81. percben ismét Kónya próbálkozott távoli lövéssel, azonban a labda a kapu mellé ment. A 85. percben Rezes ugrott ki a védőink között, azonban még a 16-os vonala előtt „eljátszotta”, hogy buktatták – jutalmul egy sárga lapot kapott a játékvezetőtől. A 89. percben Damásdi kapta a tizenhatos sarkánál üresen a labdát, de végül rosszul találta el azt, így Molnár-Farkas könnyedén szedte fel a labdát. A hosszabbítás perceiben még a vendégek begyűjtöttek két sárga lapot, miután nem igazán tudták elviselni, és szabályosan megakadályozni labdatartásunkat a térfelükön lévő szögletzászlónál.

Két ellentétes félidőt láthattak az ezúttal is szép számban kilátogatók. Az elsőben a DEAC volt kezdeményezőbb, azonban nem tudta gólra váltani lehetőségeit. A másodikban sikerült átlendülnünk a holtponton, s a 60. perctől egyértelmű fölénybe kerültünk. Az ügyeletes gólfelelősünk – Novák Csanád – ezúttal is jókor volt jó helyen, s találatával sikerült begyűjtenünk a három pontot. A győzelmünkkel – illetve a forduló többi mérkőzésének eredményei miatt – a második helyre léptünk fel a tabellán.

A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésünkre vasárnap, Gyirmóton kerül sor.

Élő közvetítés