2020. július 15. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Folytatódjanak a sorozatok

08.25.

Folytatódjanak a sorozatok

A Merkantil Bank Liga NB II. ötödik játéknapján a Gyirmót FC Győr csapatát fogadjuk a Tiszaligetben. Ellenfelünk nem kezdte jól az idei pontvadászatot, ugyanis eddigi négy találkozójuk egyikén sem tudtak győzni, mindössze két pontot gyűjtöttek.

A Merkantil Bank Liga NB II. 2018-2019. évi harmadik helyezettje nem kisebb céllal, mint a feljutást a zászlajára tűzve vágott neki az új idénynek. Vezetőedzőnek Csertői Aurélt szerződtették, aki több mint öt év után az első osztályú Paks kispadjáról érkezett a nyáron. Az amúgy sem gyenge állományt az átigazolási időszakban további erősítették. Tóth Bence – nem is olyan rég még nálunk játszott – valamint a rutinos, egykori válogatott Vass Ádám személyében további minőségi labdarúgók állnak a szakmai stáb rendelkezésére. Mindkét pontját hazai pályán szerezték a gyirmótiak, idegenben előbb a megyei rivális ETO otthonában, majd Siófokon szenvedtek vereséget. A már említett labdarúgóikon kívül Heffler Norbert, Koltai Tamás, Lázár Patrik, Lipták Zoltán és Villám Balázs neve is jól cseng a magyar futballban jártasoknak.

Idegenben nekünk sem megy, ám hazai pályán hibátlan mérleggel büszkélkedhetünk – kettőből kettőt nyertünk. Reméljük, tudjuk folytatni ezt a sorozatot. Ebben fontos szerepe lehet például Simon Attilának, a tavalyi NB III-as gólkirálynak. A rutinos támadónk az idei szezonban már kétszer is eredményes volt, bízunk benne, hogy a volt csapatának kapujába is betalál – ha már 2016. május 22-én gyirmótiként ezt megtette ellenünk.

– Nem közömbös érzések, mondhatni bipoláris érzések uralkodnak bennem. ugyanis a gyirmóti klub történetének egyetlen másodosztályú bajnoki címét sikerült ott abszolválnunk. Nagyon szép év volt, Bene Feri egy nagyon jó csapatot rakott össze, s utcahosszal lettünk elsők. Ebből intenzíven kivettem a részem, hiszen csapatkapitány és házi gólkirály voltam. Ezt követően sajnos olyan dolgok következtek be, melyek érzékenyen érintettek, arculcsapásnak éreztem én is és a többiek is. Megcsináltuk azt, ami addig több éven keresztül nem sikerült, ezek után méltánytalanul elbántak először a vezetőedzővel, majd a többi játékossal. Erről azt gondolom, hogy Isten mindent lát, tehát aki valamit ad, azt általában visszakapja, így talán nem véletlen hogy azóta sem sikerül visszakerülniük az élvonalba. A saját csapatunkra rátérve nagyon bízom abban, hogy hazai pályánkon tudjuk azt a fajta oldalunkat mutatni, amit a Balmazújváros elleni találkozó második félidejében. Az első, Vác elleni meccsen is többnyire az az arcunk volt előtérbe, hogy agresszívak voltunk, hatékonyak és megalkuvást nem tűrően mentünk előre. Ennek mindkétszer meg lett az eredménye. Bízom benne, hogy ezúttal is sokan kilátogatnak a Stadionba, úgyhogy optimistán várom az estét. Ha azt tudjuk nyújtani, azokat a periódusokat, amit az imént említettem, akkora három pontot itthon fogjuk tartani és itthon is kell, hogy tartsuk. – nyilatkozta Simon Attila.

A mai lesz az ötödik Szolnok – Gyirmót másodosztályú bajnoki mérkőzés, melyek közül csak az elsőt nyerte meg a sárga-kék együttes. A második összecsapáson döntetlen született, még a legutóbbi két alkalommal mi diadalmaskodtunk. Legyen ma is így!

A mérkőzés 19.00 órakor kezdődik, a játékvezető Takács Tamás lesz.

Élő közvetítés