2020. január 29. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Rutintalanságunk miatt vesztettünk

08.21.

Rutintalanságunk miatt vesztettünk

A Merkantil Bank Liga NB II. negyedik fordulójában Szombathelyi Haladás otthonában léptünk pályára. Csábi József vezetőedző négy helyen változtatott a Balmazújváros elleni kezdőcsapaton. Védőnk, Papp Szilárd a héten sérülés miatt nem tudott teljes érték munkát végezni, így még a keretbe sem került. Helyét Kovács Olivér foglalta el a hátvédsor tengelyében. A balhátvéd posztján Kotulát Bárdos váltotta, a középpályán Nagy Kevin helyett Annus Árpád kapott lehetőséget. Mivel egy csatárral vágtunk neki a mérkőzésnek, így Simon Attila helyett Tóth Benjámin kezdett a középpályán.

Nem kezdtünk jól, s akkor még szépen fogalmaztunk, az első lehetőségét ugyanis gólra váltotta a hazai csapat. A harmadik percben bedobás után Novák Csanád csúsztatta meg a labdát, melyet Medgyes 15 méterről védhetetlenül lőtt az alsó sarokba. A nyolcadik percben megfordították a szerepeket a zöld-fehér labdarúgók, Medgyes jobb oldali beadását, Novák a rövidről csúsztatta a hosszú alsó sarokba. A kezdeti sokkból a 10. percben Annus 16-os vonaláról leadott lövése igyekezett kizökkenteni bennünket. Kezdtünk kilábalni a hullámvölgyből, ám ez jobbára abban mutatkozott meg, hogy a mezőnyben lettünk egyenrangú partnerei ellenfelünknek. A szünetig még Németh Milán fejese és Vólent Roland lövése kerülhetett az említésre méltó események közé.

A térfélcserét követően az 53. percben Gaál lőtt 16 méterről a kapunk fölé, még az 55. percben Annus próbálkozását hárította a rövid saroknál Gyurján. Az 59. percben kettős cserét hajtottunk végre. Vólentet Simon váltotta, még Rokszin helyett Nagy Kevin lépett pályára. A 65. percben Tisza lövése tévesztett célt, még öt perccel később Csirmaz a gólvonalunkról vágja ki a labdát. A 76. percben a harmadik gólját is megszerezte a hazai csapat. Tóth Benjámin lövéssel fejezte be az akciónkat, azonban az ellentámadás végén Németh Márió lövését Molnár-Farkas Tamás bravúrral hárította, ám a kipattanó Eszlátyi elé került, és a csereként beállt labdarúgó az ötös vonaláról üres kapuba lőtt. A 83. percben Tóth Benjámin végezhetett el jó helyről szabadrúgást, lövése után a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

– Abszolút a rutintalanságunknak köszönhetően nyolc perc alatt, olyan hátrányba kerültünk, amit a hátralévő nyolcvankét perc alatt nem tudtunk korrigálni. Természetesen ezeket a kihagyásokat javítanunk kell. Nem olyan régen még két osztály különbség volt a csapatok között, mely sajnos azt kell, hogy mondjam az első negyedórában látszott is a pályán. Később ugyan ez kiegyenlítődött, de addigra már olyan hátrányba kerültünk, amelyből már nem tudtunk visszajönni. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

Folytatás vasárnap, a feljutást a zászlajára tűző Gyirmót FC Győr együttesét vendégül látva.

Élő közvetítés