2019. augusztus 24. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Fejjel győztük le a Dabast

19.02.23

Fejjel győztük le a Dabast

Szombaton játszotta csapatunk az utolsó felkészülési mérkőzését a tavaszi rajt előtt. A főpróbára napsütéses, de szeles időben került sor. Az időjárásnak –meg annak, hogy a pályánk fűtése remekül üzemel – Tiszaligeti Stadion centerpályáján fogadtuk a Pest megyei alakulatot. Az NB III Közép csoportjának 5. helyén álló együttesben is feltűnt két egykori szolnoki labdarúgó, Fitos László és Fritz Attila.

A jó iramú mérkőzésen a 16. percben szereztük meg a vezetést. Szabó Richárd a saját térfelünkről ívelte fel a labdát, melyre a vendégek kapusa és Szabó Tamás rajtoltak. A támadónk nyert, ugyanis a cerberust megelőzve, 16 méterről fejjel jutatta a játékszert az üres kapuba. Öt perccel később a téli új igazolásunk megduplázhatta volna saját és csapatunk góljai számát, azonban lövése célt tévesztett. A felkészülés alatt ebben a félidőben játszottunk a legjobban, így nem volt meglepetés, hogy előnnyel mehettünk az öltözőbe.

A térfélcserét követően is mi birtokoltuk többet a labdát, ám a piros-fehéreknek sikerült egyenlíteni. A csereként beállt, hórihorgas – Papp Szilárdnál egy fejjel magasabb – Takács Kornél lövése talált utat a kapunkba. Sokáig nem volt döntetlen az állás, ugyanis Laczkó oldalszabadrúgása után Papp Szilárd fejjel csúsztatott a hosszú felső sarokba. Mivel több gól már nem esett, így sikerrel vettük a főpróbát.

Ahogy a többi felkészülési találkozóból, úgy ebből sem érdemes messzemenő következtetést levonni. Minden esetre az első félidőben voltak biztató momentumok, s az is öröm, hogy hosszú idő után támadó pontrúgás után sikerült gólt szereznünk. A csapattal kapcsolatos hír, hogy az utolsó pillanatban sikerült leigazolnunk Nagy Olivért, aki ezen a találkozón már pályára is lépett. A 30 éves labdarúgó korábban az Újpest, a Pécs és a Paks színeiben is szerepelt az első osztályban, ősszel a szintén NB III-as III. Kerületi TVE-ben szerepelt.

Vasárnap 14.30 órai kezdettel hazai pályán a Putnok ellen, már bajnoki pontokért lépünk pályára.

Szolnoki MÁV FC – FC Dabas 2-1 (1-0)
Szolnok: Molnár-Farkas – Ágoston, Papp, Horgosi (Nagy O., 69.), Szabó R. – Karacs (Kovács L., 70.), Tisza – Szabó T. (Nádházi, 70.), Földi, Annus (Kánya, 70.) – Simon (Laczkó, 70.). Vezetőedző: Tóth Tibor.

Élő közvetítés