2024. július 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Döntetlen Nyíregyházán

11.05.

Döntetlen Nyíregyházán

A Merkantil Bank Liga NB II. hétközi fordulójában a tabella 5. helyén álló Nyíregyháza Spartacus FC otthonában léptünk pályára. Mindkét együttes győzelemmel a háta mögött várta az egymás elleni találkozót, lezárva ezzel három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját.

Ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyett a Dorog elleni találkozón csereként remekül beálló Rokszin Ádám, valamint Csirmaz István is. Az első kapura lövési kísérletet a hazaiak részéről jegyezhették fel a krónikások, azonban Kovácsréti próbálkozása a kapu fölé szállt. Az ötödik percben Rokszin indította „forintos” labdával Novákot. Támadónk az átvétel után két védő szorításában 11 méterről lőtt, a labda nem sokkal ment el a hosszú kapufa mellett. A 18. percben pedig megszereztük a vezetést. Rokszin végezhetett el a jobb oldalról szabadrúgást. A középre tekert labdáról Novák egy gondolattal lemaradt, de mögötte érkezett Kovács Olivér, s csapatkapitányunk három méterről a kapuba lőtte a játékszert. Tíz perccel később ismét Novák próbálkozott a gólszerzéssel, 16 méterről leadott életerős lövése azonban a nyíregyházi védőről szögletre pattant. A 34. percben kis híján lemásoltuk a dorogi második gólunkat. Rokszin oldalszabadrúgását követően Bárdos csúsztatott kapura, azonban Fejér hatalmas bravúrral hárított. A 43. percben még egy lehetőség a gólszerzésre, Bárdos beadását Novák a kapu mellé fejelte.

A térfélcserét követően huszonhat (!) másodperc alatt „sikerült” gólt kapnunk. A hazaiak végezték el a középkezdést, amit letámadtunk. A labdát kétszer is vaktában átrúgták a mi térfelünkre, másodjára azonban Bárdos rosszul vette át, Svedyuk megszerezte azt, és a lesre játszó védőink között jó ütemben indította Hornyákot, aki a 12 méterről a kifutó Molnár-Farkas mellett a rövid alsó sarokba gurított. A 47. percben Ötvös ugrott ki egy előre vágott labdával, de Tamás László a tizenhatos vonalánál beérte, s szerelni tudott. Egy perccel később már Csirmaz iramodott meg a hazai kapu felé. Kurdics passza után még eltolta a kifutó kapus előtt a labdát, de a hazai hálóőrrel ütközött, ám a játékvezető sípja néma maradt… Az 55. percben Csirmaz jobb oldali beadását Novák az ötösről a középen álló kapusba fejelte. A 62. percben Horgosi lövése kerülte el centikkel a kaput. A 65. percben kapuskirúgás után Kovács és Ötvös futott versenyt a labdára, majd a támadó a kapunktól huszonöt méterre elesett.  A játékvezető úgy ítélte meg, hogy csapatkapitányunk szabálytalanul szerelte, ezért sárga lapot kapott. Mivel volt már neki az első félidőben is, így villant a piros. Innentől emberhátrányban kellett játszanunk és a hazaiak birtokolták többet a labdát. Nyomás alatt tartottak bennünket, azonban a támadásaikban nem volt igazán átütő erő. A 77. percben Rokszin szabadrúgása szállt éppen a kapu fölé. Az utolsó tíz percben hősiesen védekeztünk, s kibírtuk a hazai rohamokat, melyeknél az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, így további kapott gól nélkül zárult a játékidő. Sőt, a 89. percben Csirmaz a jobb oldali ötös vonaláról középre emel, kár hogy ez Bárdos és Kotula feje fölött is átszállt, így maradt az 1-1.

A találkozó előtt sokan kiegyeztek volna a döntetlennel, azonban látva a mérkőzést félig tele, félig üres a pohár. Folytatás vasárnap, amikor is a WKW ETO FC Győr látogat a Tiszaligetbe.

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Élő közvetítés