2024. július 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Csapatunk „elsőáldozói”

11.07.

Csapatunk „elsőáldozói”

Sűrű a Szolnoki MÁV FC menetrendje. Vasárnap a Dorog csapatát fogadták, majd szerdán Nyíregyháza volt az úticél, míg következő vasárnap kora délután ismét itthon lépnek pályára labdarúgóink a Győri ETO FC ellen. Az elmúlt néhány gyengébben sikerült forduló után először a Dorog elleni bravúros fordítással három, míg a Nyíregyháza ellen elért X, egy pontot jelentett csapatunknak. Az elmúlt hét eseményeiről és első szolnoki góljukról beszélgettem Bárdos Bencével és Kónya Márkkal.

Uraim! Először is gratulálok a Dorog elleni győzelemhez!

– K.M.: Köszönjük szépen. Nagy öröm volt újra győztes meccset megélni. Volt néhány gyengébben sikerült forduló és nagy szükségünk volt már egy sikerre, hogy visszataláljunk a helyes irányba.

– B.B.: Igen. Valóban jót tett a csapatnak, hogy újra nyerni tudtunk. Ráadásul Márk is és én is góllal segítettük a csapatot. Nagy öröm volt mind a kettőnknek.

Igen és ha jól tudom, mind a kettőtöknek az első szolnoki találata volt a vasárnapi, ugye?

– B.B.: Nem csak, hogy szolnoki, nekem az első NB II-es találatom volt. Így még többet jelentett. Fontos emlék lesz az életemben, az biztos.

– K.M.: Ezt én sem tudtam Bencéről. Akkor gratulálok én is. A gólnak meg mindig örül az ember. Tényleg örülök, hogy siker koronázta a munkánkat vasárnap.

És a szerda? Nyíregyházáról egy pont, nem rossz.

– B.B.: Így igaz, haladunk a céljaink felé.

Ami?

– K.M.: Ami, a középmezőny elérése, illetve jelen állás szerint megtartása. Persze előbb a biztos bennmaradást kell kipipálni, de szerintem reális magunkkal szemben az elvárás, hogy komolyabb céljaink legyenek.

Hétvégén érkezik a Győr. Hogyan vélekedtek előzetesen az összecsapásról?

– K.M.: Biztosra veszem, hogy nagyon kemény meccs elé nézünk. Azt kell mondjam, hogy ebben az osztályban nincsenek is könnyű összecsapások. A Győr most a hétközi fordulóban nyerni tudott, ez biztos felrázta őket, de hazai pályán, igyekszünk illedelmes, de pontokkal fukar vendéglátók lenni.

– B.B.: A vírushelyzet rendesen összekuszálta őket, csak úgy, mint minket is. Természetesen mindenkinek jobbulást kívánunk, de  szerintem nem lehet más célunk, mint győzni.

Végül, de nem utolsó sorban. Hogyan érzitek magatokat itt Szolnokon? Szerettek itt lenni? Ki- hogyan szokta meg a szolnoki létet?

– B.B.: Nekem ugye ez már a második szezonon itt. Az első néhány hónap, nem tagadom nehéz volt. A DVTK akkor adott először kölcsönbe és ezt is és az új várost és közeget is meg kellett szoknom. Mostanra viszont azt mondhatom, hogy jó helyre kerültem. Szeretek itt élni. Az edzők egyre jobban bíznak bennem, ezért több játék lehetőséget is kapok, mint tavaly. Igyekszem ezt kemény munkával és jó játékkal meghálálni. Egyszóval jó most itt, ráadásul még a jogsimat is itt szereztem meg. 😉

– K.M.: Én jó pár játékos ismerősömmel beszélgettem, mielőtt idejöttem. Így nem is igaz, hogy pozitív csalódás ért, mivel tudtam mire számíthatok. A tulajdonostól az edzőkig, a társaktól az pályamunkásig mindenki a csapat sikeréért dolgozik minden nap. Remek az infrastruktúra is. Jó döntés volt Szolnokra szerződni.

– Szolnoki kedvencek?

– K.M.: Imádom, hogy a Tisza parton hatalmas sétákat tehetek. Hol csak egyedül, hol a játékostársakkal, hol pedig a családommal, ha meglátogatnak. Bence fiam is szereti ezt a programot.

– B.B.: Szép neve van a fiadnak. 😁 Egyébként én is nagyon szeretem a vizek miatt a várost. Nagyon szeretek horgászni és ennek a sportnak Szolnok egy remek központja.

Uraim! Egészséges és sikerekben gazdag folytatást kívánok! Örülök, hogy beszélgettünk.

– B.B.: Mi köszönjük a lehetőséget, Ádi!

– K.M.: Igen, köszönjük szépen. Mit is szoktak mondani? Hajrá MÁV!😉

 Mester Ádám

Élő közvetítés