2023. október 1. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Pont nélkül maradtunk a rajton

07.31.

Pont nélkül maradtunk a rajton

Szombaton a Martfű-Füzesgyarmat mérkőzéssel rajtolt el a 2023-2024. évi NB III. Dél-Keleti csoportjának pontvadászata, majd vasárnap délelőtt újabb két találkozót rendeztek a csoportunkban. Délután aztán számunkra is elkezdődött a szezon. Inkább őszies, mintsem nyári időjárási körülmények között léptünk pályára Körösladányban.

A találkozóra nem utazott a csapattal családi ok miatt csapatkapitányunk Tisza Kálmán, így helyette a sajátnevelésű, 17 éves Dósa Zsombor került a kezdőcsapatba. A nyáron igazolt játékosaink közül csak Busa Bence volt akkor a pályán, amikor Fehérvári Patrik játékvezető sípszavára útjára indult a labda. Érdekes elképzeléssel lépett pályára a házigazda, védekezésben jószerivel két vonalat húztak, 5-5 felállási formában. Sajnos az 5. percben Csáki Kálmán hibáját gólra váltotta Körösladány, jószerivel a semmiből rúgtak gólt a hazaiak Czirok révén. Hat perccel később Pelles lövése tévesztett célt, majd a 12. percben az előre húzódó Wéber próbálkozott távoli lövéssel. Egy perc múlva Iván Milán és a hazai kapus kerül kontaktba a 16-oson belül, a játékvezető azonban tovább engedi a játékot. A 33. percben ismét Wéber bombázz a kapunk mellé, ezúttal szabadrúgásból. A 37. percben Pelles lövését védi Kertész, miközben Lengyel kezezést reklamál a játékvezetőnél, azonban a majd egy perces beszélgetés Fehérvári sporttársnál eredménytelenül zárult. Két perccel a játékrész vége előtt Pinto kerül ziccerbe egy mintaszerű támadás végén, azonban fiatal játékosunk az oldalhálót találja el. A 45. percben Lengyel Béla szabadrúgásból a kapu fölé lő.

A szünetben cseréltünk, Pinto Mario helyett Dobler Szabolcs lépett pályára. A térfélcsere után ott folytatódott a mérkőzés menete, ahol abbamaradt. Mi támadtunk, az ellenfél védekezett. Rögtön az első percben Pelles tört be a 16-oson belülre, középre adott labdáját azonban Busa csak a cipője orrával érte el, így a pöckölését megfogta a hazaiak hálóőre. Az 52. percben a csereként beállt Dobler ível jobbról a kapu elé, ahol Busával szemben Zelenyánszki szabálytalankodott, mely után a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. A 11-est Lengyel Béla higgadtan értékesítette. Az egyenlítő találat után nem sokkal hármat is cseréltek a hazaiak, mely szerkezetváltást is eredményezett náluk. Ezáltal támadóbb felfogásban játszott a Körösladány. A 73. percben ismét vezetést szereztek a hazaiak, egy kontratámadás végén Rajsli elé került a labda, akinek a 16-os vonaláról leadott lövése a bal alsó sarokban kötött ki. Öt perccel később pedig eldőlt a találkozó. Csáki dobta ki a labdát középre Szabónak, akinek a felpasszát lefülelte a hazaiak játékosa, Jánovszkit indították a jobb oldalon, aki előbb Kópis mellett, majd Szabó mellett is túljutott és nyolc méterről a kifutó Csáki mellett gurított a kapunkba. Két perccel később még visszajöhettünk volna a meccsbe, azonban Busa szerelését a tizenhatoson belül nem érezte szabálytalannak a játékvezető.

Érdekes, tanulságos mérkőzéssel indult számunkra a szezon. Hetven percig szinte felbillent a pálya, s talán, ha nincs a korai kapott gól másképp alakul a mérkőzés. Ugyanakkor dicséret illeti a hazai csapatot, mert tudtak váltani és ezáltal maguk javára döntötték el a találkozót és szerezték meg a három pontot. Sok idő nincs a sebek nyalogatására, ugyanis szerdán vármegyei rangadó következik a Tiszaligetben, amikor is a Martfű együttesét látjuk vendégül.

Élő közvetítés