2023. június 3. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Csak a győzelem!

04.03.

Csak a győzelem!

Vasárnap folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II. pontvadászata. A 30. fordulóban a Pécsi MFC csapata érkezik a Tiszaligeti Stadionba. Két különböző cél lebeg a csapatok előtt, a vendégek a középmezőnyben minél előrébb szeretnének végezi, még nekünk a kiesés elkerüléséért vívott csatában van szükségünk a három pontra.

Mai ellenfelünk az előző évi bajnokságban újoncként a negyedik helyen zárt. Ha idén nem is „ostromolják” a dobogót, masszív csapatkét szerepelnek Vas László irányításával és a tavaszi formájukat tekintve az ötödikek a tabellán. A piros-feketék keretében a nyári átigazolási időszakban volt nagyobb mozgás, télen mindössze egy játékos távozott és kettő érkezett. Az új fiúk közül a 22 éves Nikitscher Tamás rögtön alapemberré is vált. Bár az utóbbi három találkozóján nem szerzett gólt a Pécs, így is két pontot tudott gyűjteni, hiszen a Vasastól elszenvedett minimális vereséget követően (1-0), a Siófokkal és a Kecskeméttel is gól nélküli döntetlent játszottak.

A mi minket illet eddig nem sikerült annyi pontot gyűjtenünk tavasszal, hogy a „vonal fölé” kerüljünk. Az idei egyetlen győzelmünk – hazai pályán az Ajka ellen szereztük meg a három pontot – után álltunk bennmaradó helyen, de ahogy vezetőedzőnk, Romanek János mindig hangsúlyozza: nem adjuk fel! Hét nap leforgása alatt három fordulót is rendeznek a bajnokságban, így egy sikeres szériával akár előzhetünk is a tabellán. Ennek az első állomása kell hogy legyen a mai nap. Nincs verhetetlen csapat, és miért ne sikerülne legyőznünk a Pécs együttesét. Ehhez nagyfokú koncentrációra, hatalmas küzdeni tudásra és az ellenfél kapuja előtt racionális, gólra törő játékra van szükség. Sajnos több játékos is sérüléssel bajlódik, a hosszú ideje maródi Pelles Patrik, Rokszin Ádám és Tömösvári Bálint mellé „csatlakozott” Papp Szilárd, Kónya Márk és Lakatos Csaba. Rajtuk kívül Földi Marcell eltiltását tölti, így jelentősen szűkült a szakmai stáb változtatási lehetősége.

A Pécs elleni örökmérlegünkön is kell most már javítanunk. Ez lesz a két csapat tizenharmadik bajnoki találkozója. Az eddig lejátszott tizenkettőből hetet nyertek a piros-feketék, háromszor született döntetlen és mindössze kétszer hagytuk el a pályát. A legutóbbi sikerünket 1999. március 21-én értük el, akkor a Véső úton 2-1-es győzelmünkkel zárult a találkozó. Azzal az eredménnyel ma is elégedettek lennénk.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Hanyecz Bence lesz.

A találkozó védettségi igazolvány nélkül is megtekinthető! Várunk mindenkit, legyünk minél többen és biztassák csapatunkat! Hajrá Szolnok! Hajrá MÁV!

Élő közvetítés