2024. március 4. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Búcsúztunk a kupától

09.19.

Búcsúztunk a kupától

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában kapcsolódtak be az NB I. és NB II.-es csapatok a küzdelemsorozatba. Számunkra azonban már nem lesz folytatás, ugyanis tegnap 2-1-es vereséget szenvedtünk a Kazincbarcika otthonában.

Az előző szezonban még másodosztályú, az idén NB III. Keleti csoportjában eddig veretlen Kolorcity Kazincbarcika SC ellen lépett pályára csapatunk. Csábi József vezetőedző ezúttal is kénytelen volt eltekinteni Kónya Márk, Kurdics Levente, Papp Szilárd és Tóth Bence játékától sérülés, illetve betegség miatt. Ellenben a kezdőcsapatban kapott helyett Kovács Olivér, aki több mint négy hónap után térhetett vissza a védelem tengelyébe. Sajnos ezúttal sem úgy kezdtünk, ahogy az elvárható lett volna. Az első játékrészben a hazaiak domináltak. A 11. percben már rezdült is a hálónk, Szilágyi játékvezető azonban az asszisztense intésére les miatt nem adta meg a gólt. A 20. percben előbb Gohér ment szögletre, majd a pontrúgás után Kovács Péter védi Dvorschák fejesét, az újabb sarokrúgás után pedig ismét kapusunk nyeri kettőjük párharcát, ezúttal lábbal hárít. A 33. percben aztán már senki nem ment meg bennünket a góltól, egy kontratámadás végén Schildkraut volt eredményes.

Hogy mennyire volt elégedettlen a látottakkal a stáb, azt jelzi, hogy hármat is cseréltünk a szünetben. Kovács Olivér, Rokszin Ádám és Vólent Roland helyére Szabó Alex, Molnár Róbert és Irmes Dávid állt be. Kezdeményezőbben is léptünk fel, azonban átütőerő nem volt támadásainkban. A 63. percben Dvorschák jól eltalált lövésével már kétgólosra nőtt a hazaiak előnye. Egy perccel később újabb csere nálunk, Tömösvárit Sipos váltotta. A házigóllövőlista éllovasa öt perccel később villant is. Tóth László remek egyéni akciója után jó ütemben passzol az előbb beállt társához, aki az ötösről rövid sarokba rúgta a labdát. A 79. percben Tisza fejese után a kapufa menti meg a Barcikát az újabb góltól. Sajnos ezzel el is lőttük az utolsó puskaporunkat is, a hazaiak pedig törekedtek a számukra kedvező eredmény megtartására az utolsó tíz percben, így 2-1-es vereségünkkel ért véget a találkozó.

Ezzel az eredménnyel búcsúztunk a MOL Magyar Kupa idei kiírásától, gratulálunk a Kazincbarcikának. Ismét bebizonyosodott, hogy csak közel húsz perc jó játékkal nem lehet eredményt elérni. Sorozatban harmadik mérkőzésünket veszítettük el, igaz hat nap leforgása alatt. Most lesz egy kis idő rendezni a sorainkat, és a jövő vasárnapi, Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésre felkészülni és visszatalálni a sikerek útjára.

Élő közvetítés