2022. június 28. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Gyenge kezdés, talpraállás, vereség

09.16.

Gyenge kezdés, talpraállás, vereség

A Merkantil Bank Liga NB II. hétközi fordulójában, szerdán Siófokon léptünk pályára. A fordulatos mérkőzésen, melyen kétgólos hátrányból sikerült egyenlítenünk, végül vereséget szenvedtünk.

A Vasastól elszenvedett 5-0-s vereséget követően alig hetvenkét órával újra mérkőzést kellett játszanunk. Csábi József vezetőedző négy helyen változtatott legutóbbi kezdőcsapatán. Először állt a szolnoki kapuban a nyáron érkezett Kovács Péter, újra a védelemben kapott helyett Szekszárdi Tamás és Tóth Bence, valamint először volt kezdő a sérüléséből felépült Vólent Roland. Nem kezdtünk jól… Ebben a bajnokságban már harmadszor fordult elő, hogy már az első tíz percben hátrányba kerülünk. Az 5. percben az első siófoki szöglet után Varjas fejelt a hálóba, sőt a 10. percben Varga Bence beadását az ötös hosszú oldali sarkáról Kiss Balázs lövi a kapunkba. Ezután folyamatosan vettük át a játék irányítását. A 23. percben sikerült a szépítés, mintaszerű támadás végén Molnár beadását Sipos Zoltán öt méterről perdítette a hálóba. A szünetig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a mezőnyjáték dominált.

A térfélcsere után a hazai csapat igyekezett dűlőre vinni a három pont sorsát. Czipf Dominik két perc leforgása alatt kétszer is helyzetbe került. Előbb 17 méteres lövése szállt a kapunk mellé, majd Kiss Balázs beadása után a Kovács Péter által kiütött labdát, középről, 8 méterről tűzte kapura. A játékszert nem tudta kapusunk hárítani, de a mögé visszalépő Molnár kivágta a gólba tartó labdát. A 70. percben nagyon közel jártunk az egyenlítéshez, Molnár beadásáról a hosszú oldalon Vólent egy gondolattal maradt csak le. Két perccel később azonban Rokszin Ádám eredményes tudott lenni. Tóth László passzolta ki a labdát csapattársának a 16-os sarkához, aki az átvétel után nagyszerűen csavart a hosszúba. Szép gólt volt! Sajnos azonban a végjáték nem sikerült számunkra, ugyanis a 89. percben egy ártalmatlannak tűnő felívelés után, majd az azt követő beadásból, a nem sokkal korábban pályára lépő Elek Bence megszerezte a győztes gólt.

A Siófok csapatának ez volt a szezonbéli első sikere a hat döntetlenje és egy veresége mellé. Ami a folytatást illeti a héten még egy mérkőzést kell játszanunk, szombaton a MOL Magyar Kupában a 32 közé jutásért a Kazincbarcika lesz az ellenfelünk.  A találkozót Kazincbarcikán rendezik, 18.00 órai kezdéssel.

Fotó: nemzetisport.hu (Szabó Miklós)

Élő közvetítés