2024. május 19. ( vasárnap )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Évértékelő visszatekintés Földi Sándorral

06.13.

Évértékelő visszatekintés Földi Sándorral

– Mindenekelőtt, köszöntelek téged és gratulálok az idei szezonhoz neked is.

– Köszönöm szépen, nagy boldogság volt számomra ez a szezon, már ami az eredményességet illeti.

– Azt szabad megkérdeznem, hogy ha ilyen boldog voltál a csapat teljesítménye okán, miért csak most beszélgetünk?  Sőt, inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy hosszú évek óta nem adsz interjút senkinek, mi az oka ennek? Ha jól emlékszem ez idáig utolsó beszámolódat én rögzítettem, pedig az elmúlt két- három szezon igencsak megsüvegelendő teljesítményt hozott.

– Úgy gondolom, hogy nem én és nem a klub vezetése a fontos, hanem a produktum. Most pedig elérkezettnek láttam az időt arra, hogy fontos aktualitásokról beszámoljak. 10 éve már, hogy megkezdtük az itteni, komoly munkánkat. Szeretném megemlíteni, hogy április 9-én volt 5 éve az új stadion átadása. Ezek fontos mérföldkövek az életünkben. Az előző, csonka szezon után bár boldog voltam a bennmaradás miatt nem éreztem úgy, hogy nyilatkozgatnom kellene. Abban a szezonban volt 110 éves a klub. Szerettünk volna nagyobb média felhajtást csapni ennek a remek jubileumi évnek, de az élet mást hozott.

– Igen. Történetesen egy világjárvány és globális leállás az élet számos területén, így a sportban is. Hogyan élted meg ezt az időszakot?

– Tulajdonképpen nehezen. Nyílván dolgozott az ember, amennyire lehetett, de az idejekorán leállított szezon, majd a folytatás és mindezek mellett megannyi új szabály betartása és betartatása jócskán adott elintézni való munkát. Úgy gondolom, hogy csapat nagyon fegyelmezetten, profin hajtotta végre, mind az otthoni edzésterveket és járványügyi előírásokat. Mi is mindent megtettünk, hogy a lehető legkisebb esély legyen a vírus elkapására és továbbadására. Véleményem szerint ez az időszak már megalapozta a következő másfél évét a csapatnak. Itt kezdett már kialakulni az a taktika és felállás, ami a későbbiekben meghozta ezt a remek szereplést. Persze nem nyertünk bajnokságot, tisztában vagyok vele, de úgy érzem, hogy az NB II.-ben elért idei eredményünk magáért beszél.

– Abszolút így van. És egyetlen pont, akár Békéscsabáról az utolsó előtti fordulóban és máris 7. helyen zár a csapat.

– Igen, de ha azt elmondom, hogy a szezon előtt, mi 42-45 pontot terveztünk és azzal a 11-15. pozíció valamelyikére kalkuláltunk, szerintem a megszerzett 57 pont még szebben mutat. És ugye, azt is említsük meg, hogy nekünk azért mások a céljaink, mint az Olajnak vagy éppen a Vízilabda csapatnak, akiknek szívből gratulálunk most is. Fantasztikus sikereket értek el az idén is és folytathatom a sort a röplabdásokkal vagy éppen az atlétákkal. Szolnok egy sportváros és ezt a remek eredmények is alátámasztják. Pontosan ezért is fáj nagyon, hogy ezeket az eredményeket vagy éppen, amikor a DVSC-t vagy a Vasast legyőztük, nem lehettek velünk sem a szurkolóink. Láthattuk, hogy az Olaj bajnoki döntőin micsoda hangulat volt.

– Azonban az új szezonban itt lehetnek már a kezdetektől a szurkolók. Ők mire számíthatnak majd? Kérdem ezt a csapat vagy éppen a mérkőzésekkel kapcsolatosan.

– Ami biztos, hogy mivel minden költségünk megnövekedett a mérkőzések megrendezésével kapcsolatosan, így kissé emelni kényszerülünk a jegyárakon. Azonban továbbra is ingyen látogathatják majd a mérkőzést a hölgyek és a 14 év alatti gyermekek. Az, hogy a csapattal mi lesz? Nyílván egy jó eredményt produkáló társaságot hamar szétkapkodnak, de azért azt elárulhatom, hogy sok, fontos láncszemmel már megállapodtam a következő idényre is. Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy az idei szezonban extrát nyújtó Novák Csanád már nem minket fog erősíteni az augusztusban kezdődő szezonban. Amennyiben jól tudom, holnap jelentik majd be transzfert. Hiányozni fog nekünk, de további sok sikert kívánunk a karrierjéhez.

– Ez várható volt. 17 lőtt gól a másodosztályban, nyilván jó ajánlólevél. Nem sok esély volt itt tartani?

– Amik befutottak ajánlatok érte, mi nem vagyunk képesek ezekkel felvenni a versenyt.

– És kik jöhetnek?

– Egyelőre nevet nem szeretnék mondani, annyit azonban leírhatunk, hogy a középpályánk és a támadó alakzatunk szinte teljes, a védelembe azonban még szívesen látnék egy-két embert. A tárgyalások már folynak…  Várom, hogy mire leszünk képesek ebben az NB II.-ben. 9 megyei jogú város csapata van a 20 gárda között. Több, hatalmas hagyományokkal rendelkező klub is, mint például a Győr, Pécs, Nyíregyháza, Békéscsaba vagy éppen a Vasas vagy DVTK.

– Mi is várjuk már a következő szezont. Utánpótlás terén pedig óriási sikert ért el a csapat. Erről néhány gondolatot esetleg mondanál?

– Örömmel. A 10 éve elkezdett munka komoly elismerést kapott. A Double Pass minősítése alapján B szintű tehetség központtá lettünk besorolva. Ez hatalmas siker. Persze ezután sem ülünk a babérjainkon, de jól esik az ilyen visszajelzés és folytatjuk az eddig megkezdett munkát.

– Köszönöm szépen ezt a közös visszatekintést az elmúlt 2 évre.

– Én is köszönöm, hogy elmondhattam ezeket a gondolataimat és… És talán az egyik legfontosabbat hagytam az interjú végére. Szeretnék köszönetet mondani dr. Nyerges Zsolt tulajdonostársamnak, az önkormányzatnak és kiemelten a polgármester úrnak és a cégeknek, akik támogatásukkal segítették és reméljük segítik ezt követően is a munkánkat. És óriási köszönet a teljes stábnak is. Az edzőktől kezdve az egészségügyi stábon át a pályamunkásokig. Közös a munka, közös a siker is!

Mester Ádám

Élő közvetítés