2024. július 24. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A 91. percben hullajtottunk pontokat

ICS_6097

A 91. percben hullajtottunk pontokat

Vasárnap a Dorog ellen indult számunkra a Merkantil Bank Liga NB II. 2017-2018-as évada. Ellenfelünk az előző szezonban kétszer is borsot tört az orrunk alá, így hát volt okunk javítani. A vendégeknél a szakmai stábban és keretben is akadtak változások az előző szezonhoz képest, ám a mi csapatunkban is láthattak a szurkolók új játékosokat, bár a csapat gerince megmaradt.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, igyekezett csapatunk az irányítást magához ragadni, de a vendégek kontráira is figyelni kellett. Tőlünk a tavalyi házi gólkirály, Tóth László volt a legaktívabb, de a 22. percben Bora fejese volt a legközelebb a gólhoz. A 26. percben Lénárt kapta meg a mérkőzés első sárgáját, majd Katona is „igyekezett behozni a lemaradását” és ő is besárgult egy vendég támadás megállítását követően.  A 32. minutumban Tóth László végzett el egy szabadrúgást jó 28 méterről, amit Olasz Dénes csúsztatott meg, ám a vendégek kapusa szépen védett. A félidő végéhez közeledve pedig Simon Attila lövését hárította Hrabina, így 0-0-ás állással mehettünk a szünetre.

A második félidőt Katona lövésével kezdtük, majd az 59. percben megszereztük a vezetést. Tóth Balázs indítása Jasarevichez jutott el szerencsésen – Bora rúgott luftot – majd szép csellel betört a tizenhatoson belülre és ballal kilőtte a jobb felső sarkot. Válaszul Kovács Dániel lőtt kapura, de az elé kerülő labdát a kapu fölé vágta. A 77. játékpercben ismét robbant a stadion, amikor is Papp Szilárd hozta fel szépen a labdát, majd Tóth László adta középre azt, amit Olasz Dénes juttatott a kapuba. Ezzel már kettővel vezettünk, ám két perc múlva Mészáros góljával szépített a Dorog. Ezt követően minden erejét mozgósította a Dorog az egyenlítés érdekében. A 84. percben a felsőléc velünk volt, miután arról pattant ki a labda életerős lövés után. Mi pedig igyekeztünk őrizni az előnyünket, ami talán sikerült is volna, ha a 90. percben nem fújnak ellenünk büntetőt.  A 11-est Simon Attila értékesítette, pontosztozkodásra került sor, bár hozzá kell tennünk, hogy a 94. percben még egy óriási lehetőséget kihagyott Simon. Egy ponttal kezdtük tehát az idei szezont.

A mérkőzéshez kapcsolódóan elmondhatjuk, hogy kezdőként két saját nevelésű labdarúgónk (Horgosi Donát és Földi Marcell), még csereként másik két saját nevelésű labdarúgónk (Kánya Norbert és Nyerges Arnó) lépett pályára.

Élő közvetítés