2020. október 21. ( szerda )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Vasutas csapatok találkozója

08.16.

Vasutas csapatok találkozója

A Merkantil Bank Liga NB II. 4. fordulójában a Debreceni VSC vendégként lépünk pályára. A piros-fehérek 27 év után – nem mellesleg 7 bajnoki cím, 6 Magyar Kupa, 5 Szuperkupa és 1 Ligakupa győzelmet követően – búcsúztak a nyáron az NB I-ből. A cívisvárosiak azzal a nem titkolt céllal vágtak neki ennek a bajnokságnak, hogy átszállójegyet váltva, jövőre már újra az első osztályban induljanak.

Az első két játéknapon még gólt sem kaptak Kondás Elemér tanítványai, azonban legutóbb a Siófok ellen, nem csak hogy megrezdült a hálójuk, hanem pontokat is hagytak a Balaton partján. Természetes, hogy ezek után nem is lehet más a céljuk, minthogy hazai pályán, győztesen hagyják el a játékteret. Ebben nagy segítségükre lehet a három válogatott labdarúgójuk, akiket a nyáron igazoltak. Korhut Mihály, Tischler Patrik és Varga József személyében mindhárom csapatrészben rendelkeznek nemzetközi rutinnal bíró labdarúgóval.

Csapatunk remek rajtot produkált. Az első három fordulóból – akárcsak mai riválisunk – hét pontot szereztünk. Ahhoz, hogy ma is tovább növeljük pontjaink számát, a hátsó alakzatunk stabilitását kell megőriznünk. Erre 2020-ban több alkalommal is képesek voltunk, hiszen a kilenc lejátszott tétmérkőzésből, ötször is kapott gól nélkül zártunk, mindössze négy gólt kaptunk. Ezzel párhuzamosan Novák Csanád gólérzékenységére is alapozhatunk, hiszen a hórihorgas támadó kilenc szolnoki mérkőzésén hat találatnál jár. Vólent Roland és Tóth Benjámin játéka sérülés miatt kérdéses a mai találkozón.

A magyarfutball.hu oldalon elérhető statisztika szerint a két csapat eddig tizenhat alkalommal mérkőzött meg egymással, tízszer DVSC siker született, még négyszer döntetlennel ért véget a párharc. A bukmékereknél nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk, hogy felülírjuk a papírformát.

A mérkőzés 17.30 órakor kezdődik, a játékvezető Kárpály Mihály lesz.

Élő közvetítés