2019. december 7. ( szombat )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Van miért odavágni

09.01.

Van miért odavágni

A Merkantil Bank Liga NB II. hetedik fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadjuk. Mai ellenfelünk is három pontot gyűjtött az eddig találkozókon, akárcsak mi. Mivel azonban ők három döntetlennel szerezték azt, így egy hellyel mögöttünk állnak a tabellán.

Riválisunk is az előző szezont a harmadosztályban töltötte, az NB III. Közép csoportját megnyerve vívták ki az indulási jogot az idei másodosztályú pontvadászatra. Hazai pályán kezdték a szezont, ám a Budafok ellen vereséget szenvedtek. A második játéknapon Balmazújvárosban megszerezték a győzelmet, ám a Hajdú-Bihar megyei együttes pénteki kizárásával törölték az eredményt.  Ezt követően a Haladás ellen hazai pályán, majd Gyirmóton szereztek értékes pontokat. A Siófoktól otthon szenvedtek vereséget, még legutóbb szintén otthon az ETO ellen játszottak döntetlent. Tavaly november óta a portugál De Oliveira Janeiro Joao Pedro irányítja a Csongrád megyei csapatot, aki teljesítette küldetését, hiszen bajnoki címig vezette együttesét. Az új szezonra igyekeztek megerősíteni a játékoskeretüket, így került hozzájuk például a támadó Gajdos Zsolt, a rutinos védő Koszó Balázs, vagy éppen a több mint kétszáz első osztályú mérkőzéssel rendelkező Mohl Dávid.

Az MLSZ Versenybizottsági döntésnek mi is áldozatául estünk. A Balmazújváros kizárása miatt – akárcsak mai ellenfelünknek – nekünk is törölték az ellenük elért sikerünket. Ha így nézzük az eddigi találkozóinkat, akkor borús lehet a kép, miután az első fordulóban aratott győzelmünket négy vereség követi a sorban. Ráadásul most egy olyan csapat érkezik hozzánk, melyet nyugodtan nevezhetünk mumusunknak is. A magyarfutball.hu statisztikáját böngészve kiderült, hogy  ebben az évtizedben lejátszott 12 bajnokinkon 8(!) szegedi siker született a két döntetlen és  két győzelmünk mellett. Hazai pályán legutóbb 2011 augusztusában sikerült őket legyőznünk.

Az akkori találkozón pályára lépett labdarúgók közül ma már csak Papp Szilárd szerepelhet ismét:

– A mai mérkőzéstől nem is várhatok mást, mint győzelmet. A Mester és a szakmai stáb a korábbi találkozókon elkövetett hibákat, melyekből a gólokat kaptuk kielemezte, így reményeim szerint ezek nem fognak megismétlődni. A Szegedet már régóta nem sikerült legyőzni, ezt a sorozatot is jó lenne megtörni. A későbbiekben pedig mindenképpen előre lépésre számítok, főleg a meccsek eredményeit tekintve. Ha nyögvenyelősen is, de szerezzünk pontot, pontokat. – nyilatkozta a 27 éves védőnk.

Ami a keretünket illeti, Rokszin Ádám betegsége miatt biztosan kihagyja a mai találkozót. Papp Szilárd letöltötte eltiltását, így ő a szakmai stáb rendelkezésére áll. Aki ma pályára lép labdarúgóink közül mindent meg kell, tegyen azért, hogy négy mérkőzést követően ismét győzelemnek örülhessünk.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Nagy Norbert lesz.

Élő közvetítés