2023. február 2. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újra bajnoki pontokért

ICS_3076

Újra bajnoki pontokért

A múlt héten a Magyar Kupa miatt nem rendeztek fordulót az NB III. Keleti csoportjában, ma azonban ismét bajnoki mérkőzésen, az Eger SE vendégeként lép pályára csapatunk.

A hazai csapat öt ponttal gyűjtött eddig kevesebbet, és öt hellyel hátrébb is foglal helyet a tabellán, mint együttessünk. Az Eger két győzelemmel rajtolt (a Tiszaújvárost hazai pályán, a Nyírbátort idegenben verte egy-egy góllal), majd következett egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi széria. A Sényő és a Füzesgyarmat is három ponttal távozott a Szentmarjay Tibor Városi Stadionból, még Gyöngyösön döntetlent játszottak Heves megyei rangadón. A feljutásra is esélyesnek tartott Jászberényi FC elleni hazai pályán elért győzelem is jelzi, bármilyen eredményre képes Vígh Ferenc együttese. A legutóbbi fordulóban gól nélküli döntetlent játszottak a Salgótarjáni BTC otthonában.

Az újonc – az előző szezonban a Heves megyei I. osztályt nyerte meg, majd az osztályozón a Balatonfüred ellen kettős győzelemmel jutott fel – legrutinosabb játékosai az első osztályt is megjárt Lakatos Béla (34 éves), valamint Fekete Viktor (36 éves). Házi gólkirályuk a 21 éves Gresó Mátyás, három góllal.

Ami minket illet, bár nem jutottunk tovább a Magyar Kupában, nincs szégyenkezni valónk, ugyanis az NB I-es Kisvárda méltó ellenfelei voltunk. Innentől csak egy sorozatra, a bajnokságra kell koncentrálni. Jelenleg a második helyet foglaljuk el a tabellán. Négy egyaránt 16 pontos csapat közül nekünk a második legjobb a gólkülönbségünk. Eltiltás miatt senki nem hiányzik majd a mai találkozóról, még a maródiak listáján mindössze Ágoston Kristóf neve szerepel.

A mérkőzés 15.30 órakor kezdődik, a játékvezető Berényi Tamás lesz.

Élő közvetítés