2020. április 9. ( csütörtök )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újoncok csatája

10.26.

Újoncok csatája

A Merkantil Bank Liga NB II. 14. fordulójában hazai pályán a szintén újonc FC Ajka együttesét fogadjuk a mai napon. A találkozó eredetileg vasárnap került volna megrendezésre, ám a vendégcsapat jövő kedden a Magyar Kupában az Újpestet látja vendégül, melyet a TV közvetít, ezért az MLSZ Versenybizottsága egy nappal előrébb hozta az egymás elleni meccsünket.

Az NB III. Nyugati csoport bajnoka már új vezetőedzővel, Kis Károllyal vágott neki a másodosztálynak. A szakember neve nem ismeretlen szurkolóink előtt, ugyanis 2005 és 2007, majd 2013 és 2015 között összesen 154 bajnokin irányította csapatunkat. Nem kapta el a rajtot a zöld-fehér alakulat, hiszen három vereséggel kezdtek, majd két döntetlen következett. Az első sikerüket szeptember első napján a Vác ellen aratták. Az azóta lejátszott öt mérkőzésükből mindössze egyszer kaptak ki, még idegenben Budafokról és Szombathelyről is győztesen távoztak. Ezt követően Siófokon döntetlent értek el, legutóbb a Szeged-Csanád együttesét hazai pályán győzték le. Jó formában van tehát a Veszprém megyei alakulat, melynek keretében három labdarúgó (Kenderes Zoltán, Lengyel Béla és Nagy István) „megfordult” már Szolnokon. Akire még érdemes lesz figyelnünk, ő nem más, mint a támadó Nagy Mihály Krisztián, aki nyolc találattal vezeti a Merkantil Bank Liga NB II. góllövőlistáját.

Ami csapatunk formáját illeti szintén javuló tendenciát mutat. A legutóbbi öt mérkőzésből két győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérleg. A bajnokság elején mindig mi szaladtunk az eredmény után, még az elmúlt négy fordulóban egyaránt sikerült előnyt szereznünk. Más kérdés, hogy az utóbbi két alkalommal nem sikerült azt a találkozó végéig megőrizni. Nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Fontos lenne a három pont itthon tartása, ezáltal tapadhatnánk a középmezőnyhöz, ugyanis a rivális Ajka 15 ponttal a 9. helyen áll, még mi 11 ponttal a 16. helyen. Csirmaz István letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását, ám Horgosi Donát „besárgult”, így ő nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.

Az Ajka elleni találkozók mérlege javunkra billen, ugyanis az eddigi nyolc párharcunkból ötször mi kerültünk ki győztesen, egy döntetlen és két vereség mellett. Hazai pályán hibátlan szereplésünk megőrzése a zöld-fehérek ellen nem ígérkezik könnyű feladatnak, de nem is lehetetlen küldetés.

A mérkőzés 17.00 órakor kezdődik, a játékvezető Ducsai József lesz.

Élő közvetítés