2020. július 7. ( kedd )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újabb rangadó következik

ICS_4814

Újabb rangadó következik

Talán nem túlzás azt állítani a ZTE elleni mérkőzésen szerzett három ponttal csapatunk teljesítette idei célkitűzését. A vezetőség és a szakmai stáb a nyáron tisztában volt vele, hogy merészebb álmokat nem lehet szövögetni, így 42 pontban határozta meg a minimális elvárást, melyet szerdán elértünk. Kilenc fordulóval a vége előtt 43 egységet szerezve a 8. helyen állunk. Azonban a hátralévő találkozókon sem kíván senki visszavenni abból a teljesítményből, melyet az őszi Mosonmagyaróvár elleni találkozót követően nyújtott. Azt a találkozót akár fordulópontnak is lehet nevezni. Akkor hazai pályán 4-0-ra kaptunk ki, mely óriási pofon volt. Azóta 18 mérkőzést játszottunk, melyeken kilenc győzelem mellet, ötször döntetlent értünk el, még négyszer vesztesen hagytuk el a pályát, ami összességében 32 megszerzett pontot jelent. Ha csak a 12. fordulótól néznénk a tabellát, az előkelő negyedik helyet foglalnánk el…

Érdekesség, hogy mai ellenfelünk is az őszi egymás elleni mérkőzést tekintheti fordulópontnak. Az akkor sikerükkel indultak el felfelé. A 19. helyről egészen a 4. helyig sikerült felzárkózniuk. A tavaszi idényük ez idáig elmaradt a várakozástól. Eddig kétszer arattak győzelmet (legutóbb a hétközi fordulóban Soroksáron szerezték meg a három pontot), kétszer játszottak döntetlent, s ötször szenvedtek vereséget, így 42 ponttal a 9. helyet foglalják el a tabellán, azaz egy hellyel állnak mögöttünk, így a mai mérkőzésünkre nyugodtan lehet a rangadó jelzőt használni. Keretükben több nem is olyan rég még nálunk szereplő labdarúgó is található. Bohner Roland, Galambos Ádám, Mundi Roland és Tarczy Pál neve ismerős lehet szurkolóinknak.

Ami csapatunkat illeti, Csirmaz István letöltötte eltiltását, ugyanakkor Pantovic Nikola szerdán a ZTE ellen begyűjtötte ötödik sárgáját, így rá nem számíthat a szakmai stáb. Kovács Olivér bokája továbbra sem tökéletes így kérdéses szereplése. Olasz Dénes és Török Milán azonban már a csapattal készül.

A mérkőzés 16.30 órakor kezdődik, a játékvezető Németh Ádám lesz.

Élő közvetítés