2024. május 27. ( hétfő )
Szolnok, HU
°C
Szolnoki MÁV FC Induló   |    Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Újabb győzelem

04.23.

Újabb győzelem

Vasárnap a bajnokság második helyezettjét, a jó erőkből álló ESMTK csapatát fogadtuk a Tiszaligetben. A szünetig kétgólos előnyre tettünk szert, és bár a térfélcsere után a piros-fehérek kezdtek jobban, elég hamar eldőlt a három pont sorsa Annus Árpád góljával.

Két remek formában lévő együttes találkozott vasárnap késő délután a Tiszaligetben. Csapatunk a hét eddigi idei találkozójából hatot megnyert, egyedül Hódmezővásárhelyen szenvedtünk vereséget, még a vendégek mérlege is imponáló, hiszen hat győzelem mellett egy döntetlent értek el. Az ESMTK csapata nem hiába a második helyezett, hiszen rajta kívül csak az éllovas Békéscsaba büszkélkedhet jobb gólkülönbséggel, több rúgott és kevesebb kapott góllal.

Nálunk miután Antal Gábor letöltötte eltiltását visszakerült a csapatba, igaz nem bal oldali védőként, hanem jobb oldali támadóként. A vendégeknél viszont akadt hiányzó: eltiltás miatt Kovács Botond, még sérülés miatt a másik két alapember Slezák Richárd és Lucz Viktor is csak a kispadon foglalt helyet a kezdő sípszó pillanatában.

Az első negyedóra tapogatózó játéka után, amikor is nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a 14. percben jegyezhettük fel az első igazi kapura tartó lövést. Szabó Richárd – Kópis – Pelles – Iván volt a labda útja és a házi gólkirályunk tizenhatoson belülről leadott lövését szögletre blokkolták. Három perccel később Kópis előtt adódott lövési lehetőség, de annak gyenge volt, még Annusnak pedig pontatlan lett a passz. Türelmesen játszottunk, igyekeztünk „kicsalogatni” ellenfelünket, A 26. percben, némi segítséggel azonban megszereztük a vezetést. Kópis iramodott meg és tört be középre az ellenfél térfelén, majd Annushoz passzolt, aki a befutó Pelles elé tette a labdát. A fiatal középpályásunk ballal erősen középre lőtte a labdát az ötös sarkáról és a középen érkező Antal elől a menteni akaró Tagai védhetetlenül a léc alá bombázott. Továbbra sem változott a játék képe a vendégek nem igazán voltak veszélyesek, még mi jobbára meddő mezőnyfölényben voltunk. A 41. percben Sitku passzol középre, Annus már az átvétellel tisztára játssza magát, a 16-oson belülre érve lő, de Molnár Tamás bevetődik és róla pattan a labda az alapvonalon túlra. A pontrúgást Pelles kanyarítja be és a gólvonalról visszalépő Annus az ötös vonaláról a hálóba bólint. Kétgólos előnnyel mehettünk így a szünetre.

A második félidőt – már-már hagyományosan – rosszul kezdtük. A vendégek igyekeztek beszorítani bennünket, és a 47. percben Wirth akár szépíthetett is volna, azonban a 19 gólos támadó ballal az ötösről a kapu mellé gurított. Az 52. percben pedig végleg eldőlt a mérkőzés kimenetele. Tisza ívelt egy labdát a vendégek térfelén a jobb oldalról a bal oldalra, Annus a 16-oson belül átvette, és bár elpattant tőle a labda Molnár Róbert lábáról pont jól pattant elé vissza és egy igazítás után kilőtte a hosszú alsó sarkot. A gól után érezni lehetett, itt már nincs annyi a vendégekben, hogy megfordítsák az eredményt. A 63. percben változtat vezetőedzőnk a csapaton, Dósát Fazekas váltotta. Egy perccel később a vendégek is változtatnak Bán helyett Lucz lép pályára. A következő perc bővelkedett eseményekben, hiszen előbb a mi kapunk előtt tisztáz Szabó Richárd becsúszva – a vendégek elég hevesen büntetőt reklamáltak – majd a mintaszerű ellentámadás végén Pelles kerül helyzetbe, azonban a kapus lábbal hárít. A 69. percben szerkezetet váltunk, miután a vendégek a felívelésekkel igyekeztek zavart okozni a kapunk előtt, Ivánt Dr. Kardos váltja. A 70. percben jártak közel még a szépítéshez a vendégek, amikor is Wirth fejel a kapu fölé egy oldalszabadrúgás után. A hajrában kihasználjuk valamennyi cserénket, így Dudok, Barna és Demeter is pályára lépett a mérkőzésen.

Tovább tart tehát a tavaszi hadjáratunk, a következő állomás Monor.

Élő közvetítés